1700-talsgården skräddarsydd för ett liv med hästar

1700-talsgården är rena drömmen för en ridentusiast som vill fly huvudstadens stress och betong, bara två mil norr om Stockholms stadsgräns.
I husköpet ingår 72 hektar mark och ett stall för många hästar.

Hacksta gård ligger diskret bland skogsdungar, strax utanför Vallentuna. 
Det är svårt att tro att det här är mark som ligger bara 30 minuters bilfärd från Stockholm, men Vallentuna är känd för sin idylliska och lantliga miljö.  Det är dessutom världens runstenstätaste bygd med massor av runristningar från vikingatiden. 

Här finns många hästgårdar som lockat stadsbor att skaffa ett lantligt liv med egna hästar. Och nu finns chansen för en sugen familj: Hacksta gård är till salu för 35 miljoner. 

– Det här är ett unikt tillfälle att köpa en jordbruksfastighet med en fantastisk herrgård som har anor från 1700-talet. Dessutom är det ett bekvämt pendlingsavstånd till Stockholm på 2,9 mil och Arlanda 3,8 mil, säger mäklaren Peter Eriksén på Widerlöv.

Huvudbyggnaden i två våningar och källare har totalt 11 rum och 367 kvadratmeter boyta. Men det finns så mycket mer här som motiverar priset: På gården finns två flygelbyggnader där större barn kan bo  – eller så kan man hyra ut husen.

En av flygelbyggnaderna har två lägenheter – en tvårummare med kök och en trerummare med kök med en golvyta på totalt ca 130 kvm. 

Den andra flygelbyggnaden är ca 140 kvm golvyta och rymmer fem rum och kök. 

Sen finns häststallet med sju boxar, hästhagar, varmgarage, friggebodar, ett stort magasin och en ladugård på ca 900 kvadratmeter. Man kan alltså sadla om i yrkeslivet och bli hästbonde på heltid här – allt finns på Hacksta gård. 

Huvudbyggnaden har fina detaljer, t ex spröjsade fönster, vackra trätiljor, två eldstäder och en generös takhöjd på nästan tre meter på entréplanet. Men mäklaren flaggar för att huset har en del renoveringsbehov. 

Se hela annonsen här

Vy över Hacksta gård i Vallentuna.
Entrén till Hacksta gård.
Ett flertal ekonomibyggnader inklusive stall och ladugård.
Stallet med sju boxar.
En av flygelbyggnaderna.
Huvudbyggnaden.
Vardagsrum entréplanet.

MEST LÄSTA

Senaste nytt