1700-talshus överlevde ryssen – blev modernt hem

På den lummiga Bruksgatan ligger ett 300 år gammalt brukshus ute till försäljning. Huset har synliga takbjälkar, vedspisar och en fin trädgård – och ligger på en vacker plats full av historia.
– Bruksorten överlevde ryssarnas härjning, skriver mäklaren i annonsen.  

Brukshuset uppfördes under tidigt 1700-tal och är i två plan med en rymlig vindsvåning. Huset passar perfekt för en liten familj. Under åren har huset renoverats, och är idag ett modernt hem. Däremot kan man fortfarande se spår från tiden som gått.  
– Dekorativa stockar i tak och fantastiskt ljusinsläpp från gatan men främst från egna trädgården, skriver mäklaren i annonsen.

Trädgården kommer till användning både under sommar- och vinterhalvåret. På vintern sätter du på dig badkläder, tofflor och morgonrock och går ut och tar ett dopp i din uppvärmda badtunna. På sommaren njuter du av värmen i den grönskande trädgården – full av potential.
– Trådgården är perfekt för den som skulle vilja skapa en egen oas med blommor, odlingar eller varför inte skaffa några höns?, skriver den tidigare ägaren. 

Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån

Huset ligger i Tobo i norra Uppland som under många år var en bruksort med tackjärnstillverkning. Tack vare att orten klarade sig från anfall från öst för 300 år sedan – så står dess fina gamla hus kvar än idag.
– Emanuel De Geer anlade bruket i Tobo år 1676 och eftersom Tobo som bruksort överlevde ryssarnas härjning år 1719 är många av byggnaderna med 1600-talskaraktär bevarade, skriver mäklaren.

Nu ligger Brukshuset på Bruksgatan ute till försäljning hos fastighetsbyrån med utropspris 1 195 000 kronor. Läs mer om det fina gamla brukshuset på Fastighetsbyråns hemsida. 

Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån

LÄS MER: