471 kvadratmeter sekelskiftesvilla för oväntat lågt pris: ”Majestätiskt” 

471 kvadratmeter att röra sig på och en pampig takvåning som pricken över i:et. 
Eftersom sekelskiftesvillan står på landsorten är priset förhållandevis lågt: 6,9 miljoner kronor. 
“Majestätiskt står huset sen 1908 med sina fina stendetaljer och den lummiga parkliknande trädgården” skriver Martina Aronsson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Att bosätta sig på landsbygden är ett sätt att få ett billigare boende och allt fler har upptäckt möjligheten och värdet av att bo lantligt. Så låt oss titta på en landsortsvilla som erbjuder allt man vill ha till ett oväntat lågt pris. Om du bor i Stockholm måste du vara beredd att ta dig 27 mil söderut – till Tranås. 

1908 byggdes det stora huset i det sydsvenska höglandet, ett skickligt hantverk med fina stendetaljer och en lummig, parkliknande trädgård. Det är totalt 471 kvadratmeter boyta på fyra plan – och överst tronar en takvåning ca 14 meter upp med utsikt över Tranås. 

Ekliden 9 i Tranås. En rejäl sekelskiftesvilla från 1908.

Villans grandiosa design kan lätt konkurrera med de finaste sekelskifteshusen i Djursholm eller Bromma, som är två av Stockholms absolut dyraste och mest åtråvärda stadsdelar. Skillnaden är ungefär 30 miljoner kronor i huspris, runt en miljon kronor i rabatt för varje mil bort från den dyra huvudstaden.
Tranåsvillan har ett modest kvadratmeterpris på 14 700 kronor. 

“Välkommen till en villa utöver det vanliga. Med sina 471 kvadratmeter har ni möjlighet att låta familjen växa i huset. Källare på 127,5 kvadratmeter har tvättstuga, bastu, förråd och matkällare” står det i bostadsannonsen. 

Den pampiga utsidan med valvbågar vid ingången imponerar förstås på besökare – men det finns många detaljer i huset som andas sekelskiftesromantik. Bilder visar en vacker punschveranda som är delvis inglasad med spröjsade fönster. Här kan man njuta av den stora, lummiga tomten på drygt 6000 kvadratmeter.

Fiskbensparkett och höga bröstpaneler finns i flera av de stora rummen, dessutom öppna spisar. Höga, välvda fönster släpper in massor av ljus i allrummet, som är kärnan på entréplanet. 
“I detta rum har det en gång i tiden gått upp en majestätisk trappa till övervåningen men idag pryder fin konst taket. Vidare finns bibliotek, blomsterrum och matsal” skriver mäklaren Martina Aronsson.

Det tar tid att guida genom tre våningar. Och då finns den största godbiten kvar: takvåningen.
“Med ca 14 meter upp ligger takvåningen där man har unik utsikt över Tranås. Här uppe kan du låta idéerna flöda och göra en stor lounge med “Skybar” för trevliga kvällar med nära och kära. Här uppe finns också WC samt möjlighet till ett litet pentry” skriver Martina Aronsson.

På fastigheten finns dessutom ett fristående och 35 kvadrat stort garage med vind där man kan få plats för mycket förvaring.
Det är som sagt ett stort hus och driftskostanden för två personer anges till 88 286 kronor per år. Elförbrukningen var i fjol 6 344 kWh. 

Se mäklarens annons här

Verandan med utsikt över den stora tomten.
Drygt 6000 kvadratmeter tomt.
Den pampiga entrén.
Verandan.
Tornrummet med utsikt över Tranås.
Salong.
Eldstad i vardagsrummet.
Matrum.
Matrum.
Vacker salong.
Modernt kök.
Sovrum.
Öppen spis.
Badrum.
Takvåningen med utsikt över Tranås.

MEST LÄSTA

Senaste nytt