Säljer jättevillan på 740 kvadrat efter 30 år – så mycket vill paret ha

30 år får räcka. Hans Andersson och Sol Drougge säljer nu sin jättelika villa i Forsmon, Medelpad. 
– Vi har inte behov av att bo så här stort längre, säger dom.
Titta in i lyxvillan som kan bli Medelpads dyraste någonsin.

Strax norr om Timrå ligger Bergeforsen. Här tog Hans Andersson och Sol Drougge över ett ganska slitet hus med eternitplattor 1987. 
Genom åren har de skapat ett lyxigt – och stort – hem som blivit känt som Villa Forsmon. Den prisade arkitekturen är ju tämligen unik med en rund huskropp mellan två villor som påminner om alphus. 

“Rent byggnadsmässigt anser jag att Villa Forsmon är ett mästerverk. Olika stilar som i en oslagbar symbios sys ihop med tornet och dess underbara utsikt mot vattnet som bas” skriver mäklaren Markus Martinsson på Urban by ESNY.

Den stora gården ovanifrån – huvudbyggnad och gästhus.

Total boyta är 740 kvadratmeter med 12 rum totalt. Dessutom finns ett 50 kvadrat stort gårdshus för uthyrning. Att vara två personer i 70-årsåldern med all den här ytan…nej, det har helt enkelt blivit för mycket. 
– Vi har inte behov av att bo så här stort längre, har Hans och Sol berättat för Sundsvalls Tidning och andra lokala medier som kommit för att göra reportage. 

Husets storlek är en sak som sticker ut i Medelpad. En annan sak är priset: 15 miljoner kronor. 
”Den här unika fastigheten kan slå prisrekord och bli den dyraste i Medelpad någonsin. så är det kanske inte så konstigt med all uppmärksamhet. Huset erbjuder generöst med sällskapsytor och för den som vill starta egen verksamhet på hemmaplan finns här alla möjligheter” skriver mäklaren Markus Martinsson.

Enligt mäklaren är huset en dröm på 740 kvadrat som erbjuder ett kvalitativt boende med extremt påkostade materialval:
– En dröm för er med känsla för arkitektur, design och en önskan att leva nära hav och natur. Det här hemmet är till för att upplevas, det är ett hem som är byggt med kärlek och vi hoppas att en ny ägare vill föra vidare dessa känslor.

Tack vare sitt läge intill natur och fiskevatten är gårdshuset eftertraktat och ofta fullt uthyrt. Intäkterna från hyran betalar idag för drift och boende. 
– Villan med 12 rum  rymmer garanterat familjen, företagets anställda. Eller varför inte konvertera hela fastigheten till ett Bed & breakfast? Närheten till förstklassiga laxvatten är påtaglig och många gäster i gårdshuset  kommer tillbaka varje år för fiskets skull, säger mäklaren Markus Martinsson.

Se annonsen här

Bardelen. Här finns plats för stora fester.
Köket.
Stor loungedel i runda husets övervåning.
Huvudbyggnaderna och gårdshuset i förgrunden.
En gammal renoverad spis i det moderna köket.
Ett av sovrummen med glasvägg.
Huvudbyggnaderna.