Svenskt mansion säljs – med superlyxigt “vardagsrum” för bilarna

Här bor både familjen och bilarna väldigt bekvämt. Ett mansion i Irsta kyrkby, utanför Västerås, har lyxrustats in i minsta detalj. 
– Har du alltid velat bo på ett riktigt mansion, men inte trott att det finns på våra breddgrader? Nu har du möjligheten, säger mäklaren Tobias Törnqvist på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. 

Om du gillar bilar nästan lika mycket som dina familjemedlemmar så finns ett hus på marknaden som kan få din puls att slå lite snabbare. Här kan du låta Mustangen, Corvetten och kanske någon Porsche vila ut i ett garage som mer liknar ett vardagsrum med sitt schackrutiga golv, vita väggar, loungesoffa och spotlights i taket. 

180 kvadrat yta med högt i tak för älsklingarna på fyra hjul – det här bör vara ett av Sveriges rymligaste och mest påkostade garage. Dessutom finns en tvätthall i rummet bredvid, för en perfekt bilvård. ”Det är otroliga ytor där bara fantasin sätter gränser” skriver mäklaren Tobias Törnqvist i bostadsannonsen. 

Vardagsrummet för bilarna. Strax intill finns tvätthallen.

Men det finns fler otroliga ytor på Irsta-gården. På våningen ovanför garaget står en trerumslägenhet på 140 kvadratmeter: ett vardagsrum med eldstad, fullt utrustat kök med matplats och tre sovrum. 

På gårdens loge finns en lägenhet i två plan på totalt 120 kvadratmeter. Här kan en familj på fyra personer rymmas gott och väl, med ett stort kök med matplats, två sovrum, tvättstuga och stort helkaklat badrum. Vattenburen golvvärme finns på hela nedervåningen. På övervåningen finns ett stort öppet vardagsrum och ytterligare ett sovrum. 

Behöver du fylla gården med mer folk? Inga problem, här finns även 90 kvadratmeter topprenoverad lägenhet i nedre delen av logen. 
Dessutom finns en ”lillstuga” med 85 kvadratmeter boende med fin inredning. Och den s k mellangården är en  stuga med inrett loft på totalt 55 kvadratmeter.
Om alla dessa lägenheter hyrs ut så räknar mäklaren med att det drar in hyresintäkter på 560 000 kr per år. 

Det återstår ett hus i Irsta kyrkby: huvudbyggnaden med åtta sovrum och all bekvämlighet du kan drömma om. 
– Den magnifika mangårdsbyggnaden på 290 kvadratmeter har egen rondell framför dörren. Här finns en mycket unik atmosfär och en hänförande klinkerbelagd entré avslöjar att ni välkomnas in i ett hem med klass, säger mäklaren Tobias Törnqvist.

Var man än vänder sig i huset så finns chansen att doppa sig: ett badrum med spakänsla i form av ett hörnbadkar och dusch. Strax intill huset finns en nyanlagd pool med pooltak och på det inglasade uterummet står ett spabad tillsammans med en stor matsalsgrupp.
– Det inglasade uterummet ligger i anslutning till det otroliga vardagsrummet med plats för både lungedel och matsal. Det är ett härligt ljusinsläpp från stora fönster och en magnifik eldstad ger rummet karaktär, säger mäklaren Tobias Törnqvist.

För dig som inte känner till Irsta: det är en liten idyllisk by bara några minuter från Västerås flygplats och det tar knappt en timme att åka bil till Stockholm. 
– Har du alltid velat bo på ett riktigt mansion, men inte trott att det finns på våra breddgrader? Nu har du möjligheten, säger mäklaren Tobias Törnqvist
Priset för hela gården: 14 miljoner kronor. 

Se annonsen här

Hela gården i Irsta kyrkby. Huvudbyggnaden i vitt med egen rondell framför entrén.
Det lyxiga garaget med stor bostadsdel på övervåningen. Huvudbyggnaden till höger.
Plats för fler bilar.
Här kan man sitta och beundra sina bilar.
Egen tvätthall.
Pool med pooltak utanför huvudbyggnaden.
Master bedroom.
Spa i badrummet.
Spa i inglasade uterummet.
Egen rondell framför entrén.
Poolen och inglasade uterummet.
Vinkällare.
Hallen i huvudbyggnadens entré med svart klinkergolv.
Köksdelen med spotlights.
Kök och matrum.
Vardagsrum.
Matrum och kök.
Spa i uterummet.
Köket.