Svenska gården prisdumpas med miljoner – “en högintressant investering”

Priset har minskat med drygt 2,6 miljoner. Nu kostar den stora villan med de sju extra hyreslägenheterna 8,8 miljoner kronor. 
– Med hyresintäkter upp till 60 000 kr per månad är gården ett högintressant investeringsobjekt, säger mäklaren Ola Marklund på Skandiamäklarna.

Kvarnviks gård, just norr om Beddingestrand i Skånes idylliska landskap, ligger bara ett par kilometer till den vita stranden. Utanför gårdens villa står en rund pool att svalka sig i under heta sommardagar om man inte orkar cykla till stranden. 
Den stora tomten har trädgårdssida mot söder och mot väster finns stora gräsytor, buxbomsberså och blommande fruktträd inramade av en skyddande trädridå. 

Här finns en 223 kvadratmeter stor villa från 1908 till salu, men i priset på 8,8 miljoner ingår så mycket mer: stora ekonomibyggnader med sex lägenheter samt ytterligare en lägenhet i en separat stuga. Dessutom finns en stor loge som lämpar sig som festsal och ett beredningskök finns förberett med isolerat tak. 
Ganska mycket boende för pengarna alltså.

Huvudbyggnaden, ekonomibyggnad och en rad andra hus ingår i köpet på 8,8 miljoner.

– De sju hyreslägenheterna är populära och lätta att hyra ut, och även själva boningshuset kan nyttjas för uthyrning. Allt är mycket professionellt inrättat med bland annat en reception, handikapptoalett och separat tvättstuga för hyresgästerna, säger mäklaren Ola Marklund.

– Med hyresintäkter upp till 60 000 kr per månad är gården ett högintressant investeringsobjekt. Skulle man välja att hyra ut tillgångarna för korttidsuthyrning, kan man dessutom räkna med betydligt högre intäkter. 

En snabb genomgång av boningshuset med nio rum: På bottenvåningen finns allt för en samlad familj med gäster. Här finns köket med både beredningsrum och skafferi. Matsalen intill har med bröstpanel, 50-talsparkett och en fin utblick över vidderna. Vardagsrummet är nästan 40 kvadratmeter med ljus från två håll och en takhöjd på över 2,7 meter. 

Här finns även en öppen spis och en projektor med en 104-tums filmduk kan ge fina filmkvällar. Och vill man spela biljard så finns ytterligare ett stort sällskapsrum med biljardbord som kan göras om till matsalsbord. 
– Detaljer som bröstpanellister, fönsterbänkar i grön marmor och en väl tilltagen takhöjd slår an tonen för det klassiska och vackra, säger mäklaren Ola Marklund.

– Och den runda poolen på altanen utanför villan bjuder in till ett dopp, eller kvällsgrillning när solen dalar ned mot de vajande fälten som omsluter gården. Det här  är en möjligheternas oas, men samtidigt en plats för självförverkligande och ro i själen, säger Ola Marklund.

Se annonsen här

Vardagsrummet i en av lägenheterna på gården.
Ett av sällskapsrummen i villan.
Kvarnviks gård.
Sällskapsrum med biljardbord.
En stor loge ingår i köpet.