“Kanske Sveriges mest unika fjällhem”

Massor av vacker fjällnatur och massor av plats för familj och gäster. Det totalrenoverade fjällhuset från 1946 bjuder på en utsikt och ett boende utöver det vanliga.
– Det här är kanske Sveriges mest unika fjällhem mitt i Ullådalens vackra natur intill Åreskutan, säger mäklaren Joakim Westerlind Wiklund på Bjurfors.

Platsen vid Ullådalen i Jämtlands fjällvärld var orörd och enslig 1946 när det här fjällhuset byggdes. Men faktum är att miljön på den här västra sidan Åreskutan knappt ändrats på 80 år. Det är milsvid och orörd natur 700 meter över havet och ett vinterparadis för den som vill hålla sig borta från centrala Åre med tusentals skidåkare i rörelse.
Markägarna parkerar sina bilar i Ullådalen och får sedan ta sig till Tväråstugan – 1,5 km bort – med skoter, snövessla eller på skidor. 

Nu är det inte bara en Tväråstuga som är till salu. På gården finns även två härbren i klassisk stil som i princip är likvärdiga, i två plan med bäddplatser för vardera sex-sju personer. Dessutom finns en lyxig bastubyggnad och en byggnad med dusch, tvättmaskin, torktumlare samt redskapsbod.
Det begärda priset är 30 miljoner kronor för totalt 266 kvadratmeter boyta fördelat på nio rum.

Huvudbyggnaden i Tväråstugan.

– Fastigheten säljs möblerad och fullt utrustad, med viss reservation för några jakt- och inredningsdetaljer samt personliga tillhörigheter, säger mäklaren Joakim Westerlind Wiklund. 
Renoveringen av huvudbyggnaden gjordes i fjol: påbyggnad av ett övre plan, nya golv, nytt tak, ny fasad, tre badrum med täljsten samt fyra nya sovrum. 

Det stora HTH-köket är utrustat med rejäla bänkar, två kyllådor, frys, vinkyl, spis, dubbla diskmaskiner, varmluftsugn, kombiugn och köksfläkt. 
– Det totalrenoverade huset och de två härbrena rymmer ledigt 20 personer för allt från längd- och alpinåkning till jakt, fjällvandring och vildmarksliv året om, säger mäklaren Joakim Westerlind Wiklund

– Det här är kanske Sveriges mest unika fjällhem. Huset har tydliga drag av internationell lodge. Det är ett extraordinärt boende där en stark och traditionsrik atmosfär möter femstjärnig bekvämlighet. 
Han målar upp en idealisk fjällkväll i Tväråstugan: “Efter dagens äventyr samlas alla framför eldstaden i huvudbyggnadens magnifika storstuga. Den stora bastubyggnaden rymmer också alla, även om någon säkert avstår från badet i Tväråfallets nyss upphuggna isvak alldeles utanför.”

I källaren finns bergvärmeanläggning, ackumulatortank och reningsverk. Det är saltanläggning som tar bort kalk i vattnet. Belysning in- och utvändigt är Plejd och går att styra via telefonen med app.

Den senaste istiden har bildat ett antal vattenfall, bubblande “pooler” och andra sällsynta fenomen i Ullådalen. Här badar gärna turister under somrarna. Dessutom innehåller Ullån (ån från Ullsjön och Ullåtjärn) mineralvatten. 

Ullån och Ullådalen har fått sitt namn av den forntida jaktguden Ull, för att vara gynnsamma och avsides belägna områden för jakt och fiske. 
En fornlämning i form av spår efter en blästerugn, från järnåldern/medeltiden, finns i närheten med namnet Järnmyren.

Se annonsen här

Det fantastiska läget.
Huvudbyggnadens master bedroom.
Ett av två härbren med plats för många gäster.
Insidan i ett härbre.
Utsikten från bastun.
Huvudbyggnaden har byggts ut med övervåning.
Utsikten från huset.
Köket.
Kök och matplats.
Vardagsrummet.
Huset säljs möblerat.
Gården.