Müsli-kändis säljer Sveriges näst dyraste villa

Trots att priset sänkts med sex miljoner är huset näst dyrast på hela Hemnet. Nu säljer kände hälso- och müsliprofilens Fredrik Paulúns bolag Sveriges näst dyraste villa.
– Storslagen vidsträckt sjöutsikt med sol från morgon till kväll samt ett mycket privat ostört läge, skriver mäklaren i annonsen. 

Fredrik Paulún är den svenska näringsfysiologen och superenteprenören som ofta beskrivs som en ”hälsoguru” i svenska medier. Han marknadsför livsmedelsprodukter som müsli och granola under varumärket Paulúns, som idag går att hitta i de flesta matbutikerna i Sverige. Fredrik Paulún är också en av Sveriges populäraste författare inom hälsa och har skrivit ett 20-tal böcker om hälsa och är idag aktiv ett flertal bolag.

För några år sedan köpte ett aktiebolag kopplat till Fredrik Paulún en funkisvilla med strandtomt i Saltsjöbaden i Stockholms skärgård. Samtidigt berättade Paulún i medierna om försäljningen av sitt gamla hus. Nu säljer hans bolag fastigheten han flyttadet till för 69 miljoner kronor. Villan räknas som näst dyrast på hela Hemnet just nu. 
– På en härlig strandtomt med fantastik vy över Vårgärdssjön och Saltsjöbaden ligger denna stilrena och storslagna funkisvilla, skriver mäklaren i annonsen. 

Huset byggdes år 1936 och är ritat av den kände arkitekten Ture Wennerholm, som bland annat ritat Tennisstadion i Stockholm. Huset är 554 kvadratmeter stort om 13 rum och kök. 30-talsvillan har stora öppna ytor, öppen spis, biorum, vinkällare och altan och balkong mot vattnet med kvällssol.

Huset står på stor strandtomt med vackert läge som är totalt 6040 kvadratmeter stor. 
–Villan ligger privat och ostört på en härlig parkliknande tomt i sydväst, och ramas vackert in av en mur. Den grusade uppfarten har elektriska grindar och plats för ett stort antal bilar, skriver mäklaren. 
Läs mer om försäljningen hos mäklaren Residence Christie’s International Real Estates hemsida.
NU.se har sökt Fredrik Paulún för en kommentar.
LÄS MER: