Bästa powerbanken utsedd – stora framsteg

Marknadens bästa nödladdare har utsetts. Vinnaren går till en uppdaterad version av en powerbank med kraftigt utökad kapacitet, men till samma pris som den äldre varianten. Många modeller har gjort stora framsteg senaste åren.

Norska Tek har korat den bästa powerbanken. Förstaplatsen går till Anderssons PD/QC 3.0-laddare på 35 watt med 73 procents uppmätt kapacitet och två USB-C-uttag.

Powerbanken är en uppdaterad version från Andersson vars tidigare variant från 2019 med en effekt på 18 watt och endast ett USB-C-uttag. Trots den förbättrade modellen är priset detsamma som för fem år sedan när laddaren lanserades, 399 kronor.

Powerbanken har en genomströmsladdningsfunktion, vilket innebär att den kan ladda sig själv samtidigt som den laddar till exempel en mobil. Enligt Teks test är laddaren den överlägsna vinnaren som ger mest valuta för pengarna.

Andraplatsen tar holländska Xtorms FS5201. Laddaren har många likheter med vinnaren, bland annat effekt på 35 watt. Istället har den istället dubbelt så många USB-C-utgångar. Den uppmätta kapaciteten hamnar nära vinnaren på 72 procent.

Designen ger ett mer lyxigt intryck än Anderssons, men faller istället på det höga priset på runt 800 svenska kronor.
LÄS MER: