Otrolig villa av Gert Wingårdh till salu

En lyxvilla designad av världskända och prisade arkitekten Gert Wingårdh ligger nu ute till salu. Villan i Göteborgs skärgård har allt – från privat strand till vinkällare och hiss.
– Det är sannerligen ett av Gert Wingårdhs arkitektoniska mästerverk, skriver mäklaren i annonsen som är ett av Hemnets mest populära objekt just nu.

En exklusiv lyxvilla ritad av den internationellt kända arkitekten Gert Wingårdh finns nu till salu i Göteborgs skärgård. Den omkring 370 kvadratmeter stora villan har bland annat havsutsikt, privat strand och pool. Gert Wingårdh är en av Sveriges mest kända arkitekter och har vunnit Kasper Salin-priset flest gånger.

– Villans utformning och dess unika design tillskrivs Gert Wingårdh och är sannerligen ett utav hans arkitektoniska mästerverk, detta utan att kompromissa med den moderna familjens krav på smidigt och enkelt vardagsliv, skriver mäklaren Jonas Martinsson i annonsen.

Foto: Residence Christie’s International Real Estate
Foto: Residence Christie’s International Real Estate

Huset är bygg av kalksten, trä och glas. I entréplanet är inslagen av glas särskilt påtagligt med en sju meter hög glasad sektion med utsikt över havet. Tomten är omkring 2850 kvadratmeter stor. Man har tagit vara på läget och integrerat havsmiljön på flera olika sätt, inte minst med den privata sandstranden.

– Nere vid stranden och bryggan välkomnas ni av en egen sandstrand perfekt för barnens ändlösa sommarlekar och en gedigen brygganläggning med plats för flera båtar. Sjöstugan med sin bastu och relaxavdelning förgyller vardagen under den svalare delen av året, skriver mäklaren.

Foto: Residence Christie’s International Real Estate
Foto: Residence Christie’s International Real Estate

I villan finns fyra sovrum och en separat gästavdelning med eget badrum. Bakom köket finns vinkällare och en hiss till husets dubbelgarage. Mäklaren beskriver huset som det perfekta samspelet mellan rymd, diskretion, ljus och havskontakt.
– På en sjötomt med ett spektakulärt läge har den internationellt hyllade arkitekten Gert Wingårdh förverkligat drömmen om ett modernt mästerverk, skriver Jonas Martinsson.
LÄS MER: