Miljonären hade 15 grader hemma – familjen fick nog

Günther Mårder gick från att köpa en Ferrari som 22-åring till att enbart handla på extrapris. Till slut fick familjen nog av miljonärens sparsamma livsstil – när temperaturen hemma låg på 15 grader.
– Jag passerade gränsen där för vad som är anständigt eller möjligt, säger Günther Mårder.

Ekonomen Günther Mårder, även känd som Sveriges snålaste miljonär, har valt en minst sagt återhållsam och sparsam livsstil. Men när han sänkte värmen hemma ner till 15 grader fick familjen nog.
– Jag passerade gränsen där för vad som är anständigt eller möjligt. Det funkade inte riktigt med att familjen att gå så långt. Där fick vi justera upp lite grand, säger han i en intervju med MåBra.

I tider av rusande elpriset hade företagsledaren själv kunnat leva med kylan i hemmet, men familjen satte ner foten.
– Men jag hade kunnat klara av det, men det måste funka stämningsmässigt, säger han.

“Snålhet går ut över andra människor”

I intervjun med MåBra framhäver han vikten av att en flådig livsstil inte leder till ett lyckligt och meningsfullt liv. Som ung trodde han att köpet av Ferrarin skulle göra honom lycklig, men han insåg snart att det bara leder till ytterligare begär – utan slut. Mårder sålde lyxbilen, vilket blev starten på den nya livsstilen.

Miljonären understryker att det är en skillnad mellan att vara snål och sparsam, och anser sig tillhöra den sistnämnda kategorin.
– Den stora skillnaden är att snålhet går ut över andra människor. Ett ekonomiskt beteende, det drabbar bara den som anammar det, säger han.
LÄS MER: