Fotbollsstjärna säljer svenskt lyxhus efter skilsmässa

Fotbollsstjärnan Emil Forsbergs och ex-frun Shanga Forsbergs spektakulära lyxhus utanför Sundsvall ligger nu ute till salu. Efter 19 år tillsammans beslutade fotbollsparet att gå skilda vägar. Nu säljs den otroliga lyxvillan med pool och havsutsikt.

Ex-parets sjurumsvilla på 340 kvadratmeter boyta och över 5 700 kvadratmeter tomt byggdes 2018, men efter knappt sex år i villan ska nya ägare ta över. De lyxiga komponenterna finns överallt i huset, i allt från biorum, komplett gym till poolområde.
“En av Västernorrlands mest imponerande fastigheter”, skriver mäklaren i annonsen.

Huset har flera uteplatser och en imponerande utsikt över Östersjön. Den norrländska kylan motas av vattenburen golvvärme – i hela huset.
“Byggd 2018 med enastående arkitektur och exklusiva materialval. Fastigheten präglas av ljus och rymd, med stora skjutbara fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och skapar en sömlös övergång mellan inomhus och utomhus. Denna moderna villa erbjuder en unik kombination av design, funktion och en naturnära livsstil med ett strålande läge och soldränkta altaner”, skriver mäklaren.

Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson

Att det här bott ett kändispar avslöjas både i fastighetens exklusiva faciliteter men också i den diskreta infarten. Den privata grinden skapar en avskild och exklusiv känsla, något mäklaren också lyfter fram: “Den diskreta infarten genom den egna grinden skapar en känsla av privat tillflykt. Här finns allt för den som söker ett drömboende med komfort och stil.”

“Det gör ont”

Det är andra försäljningen som paret gör i år, tidigare såldes deras totalrenoverade lägenhet i centrala Sundsvall för 5,4 miljoner kronor. Men försäljningen av det nybyggda huset är särskilt smärtsam för familjen.
“Den här försäljningen gör ont. Platsen som skulle leva kvar i generationer. Hemmet båda mina barn levt sina första månader i livet. Hemmet jag betraktar som min trygga punkt”, skriver Shanga Forsberg i ett inlägg på Instagram.

Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson

För den som söker ett exklusivt och avskilt lyxboende i Västernorrland, erbjuder Forsbergs villa allt man kan önska sig och lite till. Men prislappen är ännu okänd.
LÄS MER: