Blossa lanserar i år en begränsad upplaga av en glögg skapad efter ett originalrecept från 1895. Receptet återskapas i ett försök att återge smakerna från förr.
Blossa Original 1895 är tillverkad enligt originalreceptet från slutet av 1800-talet. Receptet med rötter från Gamla Stan i Stockholm innehåller en bas av portvin och klassiska glöggkryddor som lagrats på ekfat.
– Det här är vårt absolut mest efterfrågade recept och jag är så glad att vi ännu en gång har fått chansen att återskapa det, om än i väldigt begränsad upplaga, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa, i ett pressmeddelande.
Att återskapa glöggen enligt det gamla receptet är inte helt enkelt. Vissa av ingredienserna, som portvinet, har varit särskilt svåra att anpassa till dagens produktion. Det är anledning till att glöggen bara finns tillgänglig i mindre upplaga.
Blossa Original 1895 är en starkvinsglögg där portvin blandas med Tarragona Ruby, Muscatel och rött vin. Glöggen lanseras 1 november i Systembolagets tillfälliga sortiment.
LÄS MER:
Mauritza Klingspor är examinerad journalist med erfarenhet från nyhetsbyråer och dagspress.