Akut brist på kvarg i svenska butiker

Det råder brist på kvarg i matbutikerna. Enligt Arla beror detta på en ökad efterfrågan som sammanfaller med den pågående träningstrenden.
– Det råder lite av en kvargfeber just nu, säger Arla Sveriges presschef till P4 Kronoberg.

Kvarg är en mejeriprodukt som fått ett riktigt uppsving senaste åren. Tack vare dess höga protein-halter så har det blivit ett populärt mellanmål för personer som tränar och vill bygga muskler. Enligt Max Wallenberg, presschef på Arla Sverige, har det skapats en “kvargfeber” som spridit sig över Europa.

– Det råder lite av en kvargfeber just nu och det gäller både hemma i sverige och i resten av europa. Det här hänger ihop mycket med träningstrenden som är just nu och det finns ett stort intresse för proteinrika och fettsnåla livsmedel, säger Max Wallenberg, presschef på Arla Sverige, till P4 Kronoberg.

Den ökade efterfrågan har inte bara lett till ökad försäljning utan också skapat problem för många handlare, uppger kanalen. Erik Eskils, som driver en mataffär i Älmhult, vittnar om hur kvargen snabbt säljer slut och att det då blir svårt att tillgodose alla kunder som vill köpa produkten.

– Det är ju alltid tråkigt. Jag vill ju att det ska se bra ut när kunderna kommer och att vi har artiklar, som de är vana vid, och vill ha när de önskar. Så det är ju tråkigt att det ser ut sådär men då får man ju såklart försöka hitta andra alternativ både för oss och för konsumenten, säger Erik Eskils, till P4.
LÄS MER: