Huset från 1920 vid gruvan en fantastisk tidskapsel

Den gamla gruvarbetarbostaden från 1920 är välbevarad i sitt originalskick och saknar moderniteter. Bostaden ligger nära till flera sjöar och härliga promenadstigar, perfekt för dig som vill komma bort från den stressiga vardagen.
”Nu har du möjlighet att förvärva en fin gammal gruvarbetarbostad. Enkel standard utan vare sig el eller vatten men med en otrolig charm”, uppger mäklaren Mikael Thorsén vid Fastighetsbyrån.

Här kan du vakna upp till morgonsol, luften fylld av skogsdoft och härligt fågelkvitter. Den gamla gruvarbetarbostaden för med sig ett speciellt lugn med sin enkla standard. Här kan man bara få vara. En flykt från den vardagliga stressen där du får uppleva hur det var att leva förr.

Gruvarbetarbostaden består av 1,5 plan fördelat på 97 kvadratmeter. I bostaden finns det tre rum som samtliga kan användas som sovrum. Du tar dig in i bostaden genom en farstukvist som för dig in i hallen, följt av ett förråd med plats för portabel toalett och sedan kommer man till köket.

Bostaden har en gemytlig farstukvist.

I köket finns det en järnspis och i kammaren, som har använts som sovrum av den tidigare ägaren, finns en eldstad i form av en kakelugn. På husgaveln finns en dörr där man via en trappa kan komma upp till övervåningen där det finns två rum. I ett av rummen finns det en järnspis. Enligt mäklaren är alla eldstäder fungerande.
Läs mer: Jättevillan som säljs för en krona

Till fastigheten tillhör en generös naturtomt på 1 636 kvadratmeter. Här finns det en jordkällare och ett uthus. 
Uthus med nytt yttertak men i övrigt bara ett tomt skal där dessutom en del av långsidan saknar panel. Här var det tänkt att ett utedass skulle byggas”, skriver mäklaren. 

Bostaden ligger i Hedemora i Dalarna. Mest känd är staden för sin motorhistoria. Här kan du gå på Hedemora MC-museum eller ta en tur runt den anrika TT-banan runt Stadsberget. För den som tycker om naturlivet finns det många härliga vandringsleder, golfbanor, båtuthyrning, naturreservat samt jakt-och fiske-möjligheter.
Läs mer: Sveriges mest hemsökta hus – rader av kusliga händelser

Utanför bostadens tomtgräns finns en grävd brunn. I närheten av bostaden finns Pålsbenningsjön, men det finns också flera mindre sjöar i området där man kan ta sig ett dopp. På andra sidan sjön, i Pålsbenning, finns det även en lite större badplats.
”Skog och mark, och även grusvägarna, inbjuder till sköna promenader och kanske kommer du hem med både bär och svamp”, skriver mäklaren.

Nu kan den charmiga bostaden bli din för ynka 295 000 kronor. 
Fastigheten och dess byggnader säljs med en så kallad friskrivning mot eventuella fel vilket betyder att köparen kan inte hävda dolt fel i framtiden”, uppger mäklaren.

Det finns tre rum i huset.
Hallen har grönmålade träväggar.
I förrådet finns det plats för en portabel toalett i väntan på att utedasset ska bli färdigt.
Trevligt kök med järnspis.
Köket är rymligt.
Kammaren har använts som ett sovrum av den tidigare ägaren.
I sovrummet finns en fungerande kakelugn.
Kammaren är stor och det finns även plats för soffa och andra möbler i rummet.
På ovanvåningen finns det ytterligare två rum.
Här finns det plats för flera sängar.
Här är ett uthus som inte är färdigrenoverat.
På tomten finns en jordkällare.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt