Byggt enormt sagoslott till sina döttrar – nu försöker han sälja sitt livsverk

Christopher Mark ville ge sina döttrar en riktigt fin present. Därför lät han bygga ett gigantiskt sagoslott med 20 rum på totalt 2000 kvadratmeter. 
De senaste två åren har slottet varit till salu för 600 miljoner kronor, men ingen köpare har nappat. 

Den amerikanske entreprenören Christopher Marks två döttrar drömde om att bli prinsessor. Det är inget ovanligt med det. Men istället för att köpa två prinsessklänningar bestämde sig pappa Mark för att slå till rejält. Han lät bygga ett gigantiskt slott till sina flickor, ett bygge som kostade hundratals miljoner kronor. 

Det är ett oerhört ambitiöst projekt med vindbryggor, vallgravar, tinnar, torn, dammar och påkostade antika möbler i alla rum. 
Slottet är byggt av stenar från den 160 hektar stora marken som entreprenören också köpte. Och byggarbetare från Ryssland, Ukraina, Polen och Guatemala byggde upp allt för hand tills det 2000 kvadratmeter stora slottet stod klart 2010. 

Christopher Marks enorma slott – byggdes för att göra hans två döttrar glada.

Även om slottet byggdes till döttrarnas ära ville ändå Christopher Mark döpa härligheten till “Chris Mark Castle”. Här finns totalt 20 rum: nio sovrum, sju stora och tre små badrum, flera vardagsrum och matrum, två kök, snirkliga trappor och mer därtill. 

Ett matrum ser medeltida ut med riddarrustningar i hörnen och tronliknande stolar i mörkt trä. Tunga gardiner hänger i de stora fönstren och gobelänger täcker väggarna. 
Dessutom är trädgården sagolik med en konstgjord damm på 12 hektar och ett stort zoo med exotiska djur som emuer, zebror och påfåglar. 

Om döttrarna Vivien och Christina har trivts i sitt mörka sagoslott framgår inte i rapporteringen. Däremot har pappa Christopher Mark försökt sälja slottet i flera år utan att lyckas. På det senaste försöket var prislappen 600 miljoner kronor och det verkar inte som att köpare står på kö för att ta över ett sagoslott i Connecticuts skogar. 

Men enligt amerikansk media är nu Christopher Mark i behov av pengar. En dyr vårdnadstvist har förmörkat hans sagolika liv: när slottet stod färdigt träffade han Marina Isakova, en rysk immigrant, som hade en 9-årig dotter.  
”Vårt liv var fantastiskt till en början, där vi verkligen levde ett sagoliv med ridturer, champagne och limousiner” berättar Marina Isakova. ”Men en dag kastade han ut mig och min dotter Polina och vägrade betala mer än minimum i underhåll”.

Nu utspelas en bitter strid med advokater som uttalar sig i media, och Christopher Mark fruktar att behöva betala miljontals kronor retroaktivt i underhåll. 
”Marks snålhet kan nu tvinga Marina och henens dotter ut på gatan, de är på väg att bli vräkta från en liten lägenhet i Brooklyn” säger Marina Isakovas advokat.
Så det blev inget lyckligt slut i kärlekssagan på slottet.

160 hektar mark I Connecticuts skogar – och ett 2000 kvadratmeter stort slott med 20 rum.
En matsal med riddarkänsla.
Ett av de nio sovrummen.
Byggt 2010.
Det märkliga badrummet.
Detaljer i sagoslottet.
20 rum och sju stora badrum.
Till salu för 600 miljoner kr.
Vallgravar byggda runt slottet.
En 30 hektar stor damm har också byggts.
Ett av köken.
Vallgravar och vindbryggor, precis som medeltida slott.

MEST LÄSTA

Senaste nytt