Carl var livvakt åt världsstjärnor – sköts 5 gånger

Carl har skyddat några av världens viktigaste personer. Men också blivit skjuten fem gånger och fått frätande syra kastad i ansiktet av en torped. Nu delar livvakten Carl sin galna historia.

Carl har haft en karriär som få kan matcha. Han har skyddat allt från företagsledare, världsartister, kungligheter och politiska ledare. Efter många år som livvakt i London valde han att flytta hem till Stockholm 2009 för att kunna leva ett lugnare liv, men så blev det inte.

I augusti 2012 blir istället Carl attackerad av en torped inhyrd av sin flickväns exmake. Han blir skjuten fem gånger och får också frätande syra kastad i ansiktet. 
– Det kändes som att han kastade ett glas vatten i ansiktet, men det var syra. Sedan började det koka och fräta i hela ansiktet, har Carl tidigare sagt till Expressen.

Efter attacken är återhämtningen brutal, och han spenderar månader på sjukhuset och genomgår fler än tjugo operationer.
– Benen är inte återställda, jag är döv på ena örat och fortfarande blind på ena ögat. Jag har hudtransplantat i ansiktet. Det är många operationer kvar, men jag kör på ändå, sa han till Expressen i en tidigare intervju.

Trots motgångarna kämpade han sig tillbaka till säkerhetsbranschen, och nu, efter att ha lagt livet som livvakt bakom sig, är Carl aktuell med en turné som börjar i oktober där han berättar sin historia.
LÄS MER: