Cancersjuke kung Charles: Jag gråter av folkets stöd

Kung Charles II har fått ett enormt offentligt stöd efter hans cancerdiagnos. När han träffade den brittiska premiärministern Rishi Sunak uttryckte han sin tacksamhet. Kungen kommenterade bland annat hur brev från allmänheten påverkat honom.
De har fått mig att gråta, de flesta av dem, säger Kung Charles till The Telegraph.

Det var vid Buckingham Palace som 75-årige kung Charles hade sitt första möte med premiärministern sedan det blev offentligt att hans majestät har cancer. Trots sjukdomen har kungen fortsatt att arbeta på grund av hans starka pliktkänsla skriver, Dailymail.
– Jag har fått så många meddelanden och kort, sa Kung Charles under mötet skriver, Huffpost.

Mötet mellan Storbritanniens premiärministern och kung var årets första. I början av deras möte som visades för allmänheten uttryckte Rishi Sunak sitt och folkets stöd till kungen. Han kommenterade även att han tyckte kungen såg ”bra” ut. Han fick då ett skämtsamt svar tillbaka.
– Allt görs av speglar, sa kung Charles, skriver Huffpost.

Vad för typ av cancer, kungen lider av är fortfarande hemligt, men sjukdomen upptäcktes när han gjorde en operation för sin prostata. Så fort det blev offentligt släppte kungen ett eget personligt ”tackmeddelande”.
– Jag skulle vilja uttrycka mitt hjärtliga tack för de många meddelanden om stöd och lyckönskningar jag har fått de senaste dagarna”, sa han den 10 februari och tillade att “alla de som har drabbats av cancer kommer att veta, sådana snälla tankar är den största trösten och uppmuntran, skrev kung Charles.

MEST LÄSTA

Senaste nytt