Chock: Tvingas betala 25 000 kr för ny kamrem

Bilägaren fick en chock när han skulle byta kamrem på fruns Ford Fiesta årsmodell 2014. Prislappen på ett kamremsbyte var lika hög som en tredjedel av värdet på bilen.  
– På en auktoriserad Ford-verkstad är kostnaden cirka 25 000 kronor! Stämmer detta verkligen? säger Hans Eklöf till Vi Bilägare.

År 2014 köpte Hans Eklöf och hans fru en Ford Fiesta med en trecylindrig motor, då han hört att den skulle vara en bränslesnål och bra motor. Tio år senare och efter 5500 mil var det dags för kamremsbyte. 
– Döm om min förvåning nu efter 5 500 mil och tio år senare när det är dags att byta  kamrem. På en auktoriserad Ford-verkstad är kostnaden cirka 25 000 kronor! Stämmer detta verkligen? frågar han Vi Bilägare. 

Det betyder att milkostnaden för kamrem närmar sig 5 kronor. Tidningen vände sig till Ford Sverige för att kräva svar. Reservdelarna för kamrem till den här Fiestamodellen kostar från fyra till sex tusen kronor. Med andra ord kan arbetet ha kostat över tjugo tusen kronor, rapporterar Carup. Ford bekräftar att jobbet kan vara så dyrt, då verkstäderna själva sätter arbetskostnaden och har fri prissättning. 

Tidigare jämförelser visar att det kan kosta mellan 4000 och 15 000 kronor att byta kamrem för många vanliga bilmodeller. 25 000 kronor är dock ett av de högsta priser Carup noterat.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt