Desperata hemmafrun säljer sin jättevilla – se bilderna inifrån

Hon blev känd och rik tack vare sin roll i tv-serien Desperate Housewives. Nu säljer Eva Longoria sin jättevilla som hon tjänat ihop som firad skådespelare. 
Och hon kan göra ett rejält klipp på sitt hus i Beverly Hills. På fem års boende har prislappen stigit med 100 miljoner kronor. 

Tänka sig, det är snart 20 år sedan Desperate Housewives blev en av de mest ikoniska tv-serierna. Mellan 2004 och 2012 kunde vi följa Marcia Cross, Teri Hatcher, Felicity Huffman och Eva Longoria, som snabbt blev några av tv-världens mest välbetalda och igenkännbara stjärnor.
Eva Longoria spelade den bortskämda hemmafrun Gabrielle Solis. För de allra flesta var hon fortfarande rätt okänd när serien hade premiär, men hon gjorde snabbt succé.

Nu har det gått 11 år sedan serien lades ner och Eva Longoria har gått vidare i sin karriär. Hon är absolut inte en desperat hemmafru i verkligheten. Det har blivit många reklamjobb för L’Oreal, Magnum Ice-cream, Heineken, Microsoft och kattmaten Sheba. Hon har dessutom startat upp ett tequila-märke och gett ut en kokbok, “Eva’s kitchen: Cooking with love for family and friends”.
Hon är även engagerad i samhällsfrågor. År 2006 grundade hon välgörenhetsorganisationen “Eva’s heroes” som samlar in pengar till funktionshindrade barn.

Eva Longoria, känd från Desperate Housewives.

2018 köpte Eva och hennes make José Bastón den här stora villan i Beverly Hills, Los Angeles för 140 miljoner kronor. Den beskrivs som en nedtonad, nästan minimalistisk, villa i spansk kolonialstil. Men insidan är enorm: nästan 1000 kvadratmeter och en ovanligt stor tomt (9 000 kvadratmeter) för att vara i området där lyxvillorna trängs på den svindyra tomtmarken.

En tennisbana med elljus, en pool, badhus och spa ger sköna dagar i den heta kaliforniska solen.
På insidan av huset finns åtta sovrum, nio badrum och några sminkrum. Två av sovrummen är paxade till husets hjälpredor. Vardagsrummet har synliga takbjälkar i spansk stil och väggarna pryds av dyrbar konst. 

Andra iögonfallande rum är vinkällaren, ett bibliotek med enbart böcker från förlaget Taschen, ett sobert arbetsrum, en medialounge och en egen biosalong som draperats med sammetsgardiner.
Men det är i köket som Longoria trivs bäst, har hon förklarat. Här lagar hon gärna mat till familj och vänner. ”Köket hade gärna kunnat vara lite större” har hon berättat i intervjuer, och kanske söker familjen nu ett hus med rymligare plats för matlagning. 

Prislappen på huset är nästan 240 miljoner kronor. Det är en rejäl värdeökning, om de får huset sålt till det priset: 20 miljoner kronor i vinst per år på att ha bott här.  

Eva Longoria i sitt kök.
Huset med tennisbana, pool och stor tomt.
Pool och poolhus.
Glasdörrar i huset som går att dra bort. Poolen strax utanför.
Hobbyrum.
Köket som Eva Longoria anser vara för litet.
Bibliotek.
Matrum.
Vardagsrum med utblick över poolen.
Den stor hallen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt