E-types och Melinda Jacobs renoveringskaos

Hemma hos Martin “E-type” Eriksson och Melinda Jacobs råder det totalrenovering i det nya huset. Men det börjar dra ihop sig – om bara ett par veckor är det inflyttningspremiär.
”Just nu är det lite svårt att tänka att vi börjar flytta in om cirka fyra veckor. Det kommer bli lite kaos, men ändå spännande och lustfyllt” skriver Melinda Jacobs i ett inlägg på sin Instagram. 

Paret träffades förra våren och redan nu har de hunnit att checka av många saker tillsammans – och fler storslagna planer har de på gång. Martin “E-type” Eriksson och Melinda Jacobs fick sitt första gemensamma barn i slutet av januari, dottern Izadora. Nu står paret inför en intensiv period med barnuppfostran, bröllop runt hörnet och som grädde på moset har de dragit igång ett stort renoveringsprojekt i huset de nyligen köpte i Vadstena.
– Det är ett jätteprojekt och om några veckor ska vi faktiskt flytta in. Det kommer vara lite byggkaos till en början då de inte hinner bli klara med allt. Det får vara lite jobbigt i några veckor. Men vi är så taggade och så redo för det, säger Melinda Jacobs till Aftonbladet.

För ett par veckor sedan var det dags för familjen att välja färger och beställa diverse tillbehör som behövs till huset. Redan då började stressen inför flytten bli påtaglig.
–  Vi ska ju flytta sista juli, och hur det ska gå till är det egentligen inte riktigt någon som riktigt vet, sa Melinda för några veckor sedan i podcasten Familjärt.
Läs mer: Efter kritikstormen: Så görs ”Husdrömmar” om totalt

I bostaden i Vadstena råder det byggkaos. Foto: Melinda Jacobs

För att komma bort från flyttkaoset har paret en lägenhet i Stockholm som de kan bo i när de ibland känner att de behöver lite lugn och ro. För E-type blir det en stor omställning att lämna sitt liv i Stockholm, men han har kommit på en lösning som underlättar för hans arbete som artist. 300 meter ifrån det nya hemmet i Vadstena finns nämligen ett dubbelgarage där han kan ha sin studio, plats för att måla tavlor och förråd till sina saker.
– Det har blivit jordens snack i Vadstena att vi redan har separerat, men det är exakt tvärtom. Jag flyttar hela min verksamhet hit för att vara så nära det bara går, säger Martin “E-type” Eriksson till Allas.

Vidare i Melindas Instagram-inlägg tar hon tillfället i akt att tacka alla som har arbetat med projektet. Bland annat hyllar hon projektledaren och hans kompanjoner.
”Du och dina killar är av en sort vi inte tidigare träffat på i hantverkarsvängen, pålitliga, snabba och punktliga”, skriver hon.

Paret verkar ha planerat allting mycket noga och kalkylerat, för lagom till när renoveringen av huset ska vara klart vankas det bröllop. I september ska paret gifta sig i Vadstena och storslaget ska det bli.
– Det blir stort, det blir väldigt stort. Martin har resonerat så att hellre bjuder vi för många än för få, säger Melinda Jacobs i podcasten. 

Om endast ett par veckor ska familjen flytta in i huset. Foto: Melinda Jacobs

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt