Efter mardrömsloppet – sparkas från F1-stallet

Efter att ha orsakat en kollision med sin lagkamrat under Monacos GP står det nu klart att han får lämna det franska F1-stallet.
– Vi vill först och främst tacka Esteban för hans engagemang i teamet de senaste fem åren, skriver Alpine i ett pressmeddelande.

Redan direkt efter loppet i Monaco gick Alpines stallchef Bruno Famin ut och sa att Ocons attack var fullständigt oacceptabelt och att sådana handlingar skulle få konsekvenser. Nu står det klart att Esteban Ocon får lämna det franska F1-stallet när säsongen är slut.

I ett uttalande skriver Alpine och Esteban Ocon att beslutet att gå skilda vägar i slutet är ett gemensamt beslut, och att allt fokus fortsatt ligger på att maximera resultaten på banan.
– Vi har fortfarande 16 lopp kvar att köra tillsammans under 2024 med ett tydligt mål: att fortsätta arbeta outtröttligt som ett team för att uppnå de bästa resultaten på banan. Vi önskar Esteban allt det bästa i nästa kapitel av hans förarkarriär när den tiden kommer, skriver Alpine i ett pressmeddelande.

Esteban Ocon. Foto: Alpine

På Instagram skriver Esteban Ocon att han lovar att dela med sig av nyheter om sin framtida racingkarriär inom en snar framtid. Ocon anslöt sig till Alpine under 2020, då stallet fortfarande hette Renault. Sedan dess har fransmannen bland annat vunnit Ungerns Grand Prix 2021, en tredjeplats i Monacos-GP förra året, och en andra plats i Sakhirs-GP 2020.
– Vi har upplevt några fantastiska stunder tillsammans, men även några tuffa, och jag är definitivt tacksam för alla på teamet för dessa minnesvärda ögonblick, säger Esteban Ocon.