Elbil hade värdeminskning på 574 kr per mil

Enorma värdetapp för lyxbilar och elbilar. Andrahandsvärdet kan i extremfallet kapas med så mycket som 574 kronor milen. För förstahandsköpare blir förlusten svidande.

Andrahandsvärdet på lyxbilar och elbilar sjunker som en sten. Oftast gör den som köper vissa modeller ett riktigt kap om man jämför med vad den ursprungliga ägaren fått betala. Så hur vet man att man gjort ett kap? Oftast går det inte att ta reda på förrän affären är slutförd.

Men nu rapporterar tidningen Vi Bilägare att man åtminstone inte behöver göra något djupgående gräv på Blocketpriser för att se att det fullständigt kryllar av bra rea på lyx- och elbilar. Innan man på ett underhållande sätt redogör för varför det ser ut som det gör, brasklappar man för att undersökningen mest är på kul, eller i alla fall för de som ska köpa begagnat. 

 Tesla Model S Plaid har både snabb acceleration och värdeminskning.

Utgångspunkten är priserna i säljarens annonser i förhållande till antal mil. En av superbilarna i deras basundersökning är en  Tesla Model S Plaid med 1400 mil på mätaren. Säljs den för beloppet i annonsen är det nämligen ett ras på 400 000 kronor. Det vill säga 286 kronor per mil. En bra deal för second hand-fyndaren med andra ord. 

En annan bil som inte skryter med sitt andrahandsvärde är en ny BMW i5 M60 med endast 579 mil på mätaren. Säljaren vill ha 1,1 miljoner kronor för den, vilket i så fall innebär ett tapp på närmare 571 kronor milen. I jämförelse slänger man in en 2019  Volvo V90 Cross Country diesel med 12 300 mil på mätaren som endast kostat ägaren 25 kronor per mil om den säljs för

MEST LÄSTA

Senaste nytt