Av Donald Trump kallas han supergeni. Bland Trumps medarbetare beskrivs han som en gäst som aldrig går hem. Här är Elon Musks nya liv tillsammans med presidenten i hans lyxklubb Mar-a-Lago.
Under året har Elon Musk blivit en av Trumps närmaste allierade. Han syntes regelbundet på Trumps valmöten innan valet och bidrog med över 132 miljoner dollar till Trumps valkampanj. Nu när valet är avgjort är det dags duons för nästa kapitel.
Enligt uppgifter till CNN har Musk varit på Mar-a-Lago nästan varje dag sedan valet avgjordes. Mar-a-Lago är Trumps egendom sedan mitten av 80-talet och har blivit en central plats för Trumps personliga och politiska liv. Under hans förra presidenttid användes den som en mötesplats för både affärs- och politiska samtal, inklusive möten med internationella ledare.
Det är här som Musk numera tillbringar sin tid. På bilder publicerade på X ses han bland annat golfa tillsammans med Trumps gudbarn Kai Trump. Men när Trump har viktiga möten med ledare runt om i världen är Musk med.
– Musk har varit med i rummet när världsledare ringt Trump. Han lägger sig i hela tiden, det är så han är. Det är därför han plötsligt bara dök upp där som en gäst som aldrig går hem, säger reportern Kara Swisher till CNN med hänvisning till källor.
Enligt reportern får Musks närvaro ett ljummet bemötande av Trumps personal. Källor hon har talat med beskriver det hela som “märkligt”. I nuläget tyder ingenting på att Musk kommer lämna Mar-a-Lago.
– Han kommer inte gå någonstans förrän Trump slänger ut honom. Vilket kan hända, eftersom de båda har väldigt starka personligheter och gillar att stå i centrum, säger Kara Swisher.
Någon formell roll i Vita Huset väntas Musk inte ta. Men det ser inte heller ut att behövas, han Musk har lika mycket inflytande ändå.
– Även om Musk själv fortfarande inte förväntas ta någon form av formell position i Trumps administration, med tanke på hur komplicerat det skulle vara med hans företag, är det som blir tydligare att han egentligen inte behöver det. En källa berättar att Elon Musk ändå har lika mycket inflytande utifrån, säger CNN:s reporter Kaitlan Collins med hänvisning till källor.
Elon Musk är från Sydafrika och kan därför själv inte bli president. I USA måste man vara född i landet för att kunna bli president. Att stå så nära Trump som möjligt blir därför ett annat sätt att inflytande över landet.
– Han kommer försöka få så mycket inflytande som möjligt för att få det han vill, Kara Swisher.
LÄS MER:
Mauritza Klingspor är examinerad journalist med erfarenhet från nyhetsbyråer och dagspress.