Galna prissänkningen för elbilen – halv miljon billigare

Priserna på elbilar fortsätter att sjunka och nu har ett nytt rekord satts. Mercedes EQS SUV har blivit 481 000 kronor billigare. I köpet av bilen ingår utrustning för cirka 150 000 kronor.

Nybilspriserna på elbilar fortsätter neråt skriver Carup. Men frågan är om inte Mercedes slår ett rekord med prissänkningen av sin EQS 580 4Matic SUV. De lanserar en Special Edition som är sänkt med 334 000 kronor jämfört med ordinarie pris, dessutom får du utrustning för 147 000 kronor på köpet. Totalt nästan en halv miljon i sänkning, något Elbilen var först med att berätta. Men priset landar ändå på 1 499 000 kronor. 

Carup testkörde nyligen EQS SUV och kunde konstatera att det är en av världens bästa elbilar. Den kommer bland annat med enormt sköna massagestolar och en väldigt lyxig interiör. Toppversionen EQS 580 4Matic SUV kan bland annat fås med fyrhjulsstyrning och en väldigt snäv vändradie. Bilen har fyrhjulsdrift och 544 hästkrafter. Räckvidden är 66 mil om du kör försiktigt.

Vad de som slagit till på en EQS SUV innan prissänkningen tycker vet vi inte, men det lär inte vara kul att förlora 481 000 kronor på sin nya lyxbil. Men det kanske är en förlust du har råd med om du köpt en bil för två miljoner kronor. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt