Ger upp renoveringen – prissänker villan till 150 000 kr

Utgångspriset var 250 000 kronor. Sen 200 000 kronor. Nu vill säljaren få en snabb affär och nöjer sig med 150 000 kronor.
Billigare villa på 114 kvadratmeter går knappt att få tag på – men var beredd att kavla upp ärmarna för att göra klart renoveringen. 

Kvarteret Slänten i centrala Kramfors har fått namnet av en anledning: här är det en rejäl slänt som tittar ut över staden. Villorna står högt belägna i souterrängläge. 
På Fundersgatan står ett hus som kan vara ett riktigt bostadfynd. Ägaren har jobbat intensivt med att renovera den 114 kvadratmeter stora villan, men någonstans i processen har intentionerna och kraften sinat. Den gula fasaden har målats om till vitt och insidan vittnar om ett stort arbete som avbrutits abrupt.  Nu står huset övergivet och väntar på en ägare med nya krafter.

Bergvärme har just installerats, men värmesystemet behöver åtgärdas och vissa radiatorer behöver bytas ut. Köket är just nu bara ett tomt skal och flera av rummen ekar också tomma och halvfärdiga. 
Men priset! Ägaren försökte först sälja huset till blygsamma 250 000 kronor, men efter svalt intresse har nu villan prissänkts för andra gången, till 150 000 kronor.

Soutterängvillan i Kramfors till salu för endast 200 000 kr.

Du kan alltså få en pampig trävilla från 1938 för 150 000 kronor. Det är ett kvadratmeterpris på futtiga 1 315 kronor. 
– Ta chansen att köpa till ett bra pris och fortsätt renoveringen så som du vill, uppmanar mäklaren Sara Jeanson på Fastighetsbyrån Höga Kusten

– Flertalet renoveringar invändigt är utförda förra året, till exempel målning av fönster invändigt, målning av vardagsrum och matrum samt nya golv i flertalet rum, säger Sara Jeanson. 
Bilder i bostadsannonsen visar en hall med klinker på golvet, och där det finns rejält med plats för klädförvaring. 

Direkt till höger finns trappan till övervåningen, rakt fram finns det ljusa och rymliga vardagsrummet som också är öppet mot ett rum som angränsar köket och passar som matrum.
– I dessa rum är golvet nytt och väggarna renoverade och målade dock saknas vissa lister. Köket som nås från hallen till vänster är delvis utrivet med tanke att renovera, dock finns ugn, spishäll, diskmaskin samt kyl och dessa fungerar, säger Sara Jeanson.

På villans övervåning finns tre rum, alla med ljusa ytskikt och fina golv (lister saknas dock). Ett av rummen har också en öppen spis. bilder visar ett rum med fint snedtak och mysigt fönster.
I källaren – som delvis blir i souterräng – finns ytterligare en entré med ett rum som kan fungera som ytterligare ett sovrum eller hobbyrum. Här finns en tvättstuga med tvättmaskin, förvaringsutrymmen samt pannrum. 

Bostaden har varit fullt uppvärmd, men inte bebodd permanent den senaste tiden.  Driftskostanden anges till ca 35 000 kronor per år, baserat på en person i hushållet. 
Elförbrukningen har hittills varit 10 900 kWh per år.  Den sluttande tomten är 760 kvadratmeter stor.

Kramfors – och trakterna runtomkring – brukar ofta erbjuda attraktiva huspriser. Snittutropspriset på ett hus är 800 000 kronor, så även med kramforsmått är den här villan ett fynd. 

Se annonsen här

Hallen till hälften renoverad.
Nya golv och fönster, men än återstår lite renoveringsjobb i rummen.
Köket som ännu inte är klart.
Köket.
Badrum.
Duschkabin.
Övervåningen.
Rum med öppen spis.
Sovrum med snedtak.
Tvättstuga i källaren.
Så här såg villan ut före renoveringen. Den gula fasaden har målats vit.

MEST LÄSTA

Senaste nytt