Efter nyktra succén – nu släpper Leif GW starköl

En rikskänd kriminolog och en miljardär träffades hos en gemensam vän.
Resultatet? En helt ny öl – med Leif GW Perssons namn på. Först kom en alkoholfri variant – nu har även en starköl släppts.
– Jag är en kräsen och medveten ölkonnässör, säger Leif GW Persson.

Ständigt aktuelle Leif GW Persson kan knappast anklagas för att lägga alla ägg i samma korg. Han är professor emeritus i kriminologi och känd för de allra flesta som hela Sveriges krimexpert i tv. Dessutom har han skrivit såväl kokböcker som romaner – och är utöver det också ett välkänt namn på några av Systembolagets mest sålda viner.

Nu lägger han ett nytt ägg i en ny korg som ansiktet utåt för en ölsatsning tillsammans med Kosta bryggeri – och som det mesta när det handlar om Kosta så är lokalbon och miljardären Torsten Jansson inblandad. Nyligen kunde du läsa en intervju med Torsten här på NU.se. För bara två år sedan drog han igång bryggeriet som nu levererar 50 000 liter öl om året.

– Vi träffades genom en gemensam vän och det var faktiskt hans idé från början. Då hade vi precis startat bryggeriet i Kosta och han kom med idén att vi skulle göra ett GW-öl. Vi började med en alkoholfri som har fått fantastiska recensioner och gått jätte-jättebra, säger Torsten Jansson till NU.se.

Den alkoholfria ölen – GW:s nyktra släpptes först. Nu har den fått sällskap av en betydligt starkare variant – GW:s Pilsner, på 4,5%. Av Systembolaget beskrivs den som maltig med inslag av ljust bröd, honung och apelsin.
– Det har varit roligt och lärorikt att producera öl, då jag själv är en kräsen och medveten ölkonnässör. Jag har stora förhoppningar på våra gemensamma produkter. Vår alkoholfria öl är ljus med bra beska och den smakar pilsner, säger Leif GW Persson i ett pressmeddelande.

Efter att den alkoholfria ölen GW:s nyktra gjort succé har nu en starköl släppts.

Ölen tappas – som sig bör – på glasflaska. Allt annat vore givetvis otänkbart med tanke på bryggeriets läge mitt i den lilla byn Kosta, världsberömt för sitt glasbruk som lockar en miljon besökare om året.
– Det ligger ungefär 500 meter från glasbruket och tvärs över vägen från hotellet. På en sån här liten ort blir allt väldigt nära, säger Torsten Jansson.

LÄS MER.

MEST LÄSTA

Senaste nytt