Hjärtsjuka fotbollsstjärnan: ”Opererade in defibrillator”

Premier League spelaren Tom Lockyers hjärta stannade i två minuter och 40 sekunder under en match i december förra året. Nu har han opererat in en defibrillator och hoppas kunna återvända till fotbollen.
– Här är mitt ärr, där min defibrillator sitter. Det finns en sladd där som går upp i hjärtat ifall det skulle stanna igen. Den håller ständigt koll på mina hjärtslag, säger Tom Lockyer till Skysports.

Det var i matchen Luton-Bournemouth som hemmalagets lagkapten hjärta sluta slå och han ramlade ihop livlös vid mittcirkeln. På läktaren satt spelarens pappa och sju månader gravida fru och följde matchen skriver The Guardian.
– Det var svårast för min familj att behöva se det. De hade det värre än mig. Min gamle man var där och min flickvän var gravid i sjunde månaden då, skriver The Guardian.

Efter att ha fått igång spelarens hjärta igen så avbröts matchen och Tom Lockyer fick åka in till sjukhus. Där försågs han med en defibrillator efter fem dagar. Vad som väntar nu för spelaren är oklart i dagsläget. Även om han hoppas kunna återvända till fotbollen med sin nya defibrillator är det ett beslut han inte styr över själv.
– Jag kommer att bli styrd av medicinsk personal och specialister, säger han skriver The Guardian.

Det var inte heller första gången spelaren kollapsat under en match. Bara några månader tidigare kollapsa lagkaptenen under den viktiga slutspelsmatchen där det skulle avgöras, vilket lag av Coventry-Luton som skulle spela i Premier League. Då spelades matchen klart och Luton vann. Tom Lockyer fick fira avancemanget från sjuksängen. När han ska jämföra de två händelserna finns det skillnader menar han.
– Jag visste direkt att det var annorlunda än min kollaps i maj. Förra gången kändes det som att jag vaknade ur en dröm, och den här gången vaknade jag ur ingenting, säger Tom Lockyer till Skysports.

MEST LÄSTA

Senaste nytt