Ingen vill köpa Chers lyxhus – då erbjuder hon jätterea

I fyra år har sångerskan och skådespelaren Cher försökt sälja sitt lyxhus. För att locka köpare sänker hon nu prislappen med 100 miljoner kronor. 
”Det är havsutsikt från varenda rum” har Cher stolt förklarat.

Här har hon bott sedan 1989 – i ett stort palats i renässansstil med inspiration från de vackra husen i Venedig. Men Chers bostad ligger långt från Italien: platsen är Malibu, strax norr om Los Angeles och utanför hennes tomt passerar tusentals bilar varje dag på två hårt trafikerade kustvägar. 
Huset står vänt mot Stilla havet och den kuperade tomten ger tillräckligt skydd från nyfikna paparazzis. Här har den firade stjärnan fått vara ifred. 

Efter 34 år vill dock Cher minska sitt fastighetsbestånd. Hon har hus över hela världen och besöker Malibuvillan med allt längre mellanrum. Faktum är att hon försökte sälja huset redan 2009, men drog efter ett tag tillbaka annonsen. 
Sedan fyra år tillbaka är den venetianska palatset ute till försäljning. Priset har varit 850 miljoner kronor och det verkar ha skrämt bort spekulanter. 

Chers hem med infinitypool och utsikt över Stilla Havet.

Nu har prislappen sänkts med 100 miljoner kronor och frågan är vem som vill lägga ut 750 miljoner på den specialbyggda villan med 1100 kvadratmeters boyta, sju sovrum och en väldigt speciell design. Här finns turkiska bad, infinitypooler och tennisplan. På insidan har Cher inrett i en orientalisk stil med mörka träslag, dörrbågar och pelare. Husets största fördel är utsikten och närheten till havet. 
”Det är havsutsikt från varenda rum” har Cher stolt förklarat.

Och så har vi husets mest speciella del: perukrummet. Cher ska ha en så stark kärlek för sina ca 150 peruker att hon skapat ett eget ”wig room” med air condition för att hårsvallen ska hålla stilen. 

Cher har förklarat att peruker är väldigt praktiska om man vill ha en läcker look på bara ett kick.
– Det är inte så att jag tycker det är något fel på mitt eget hår, men jag älskar verkligen peruker, det har jag alltid gjort. Peruker kräver inte så mycket omvårdnad. Och det gör det enklare för mig att ändra mitt utseende, har hon sagt i intervjuer. 

Cher gillar visserligen sitt naturliga svall även om hon numera färgar det för att dölja de gråa tonerna. I en nu intervju med People förklarar stjärnan (som fyller 77 år i maj) att grått hår kan vara fint på andra, men inte henne.– Där är okej för andra tjejer, men jag vägrar bli gråhårig! säger Cher. 

1989 köpte Cher Malibuvillan för 30 miljoner kronor efter ett bygge som pågick i fem år. Om hon lyckas sälja huset för det begärda priset har hon ändå tjänat 21 miljoner kronor per år sedan hon flyttade in. 

Cher och den omtalade videon i “If I could turn back time” när hon höll konserten på ett amerikanskt krigsfartyg.
Entrén till Chers stora Malibu-palats.
Orientalisk design på huset – med flera turkiska bad.
Ett av Chers vardagsrum.
1100 kvadratmeter boyta.
Cher med en av sina 150 peruker. Hemmet har ett speciellt perukrum.

Snabbfakta Cher

Fullständigt namn: Cherilyn Sarkisian.
Född: 20 maj 1946 i El Centro, Kalifornien.
Har armeniska, irländska, engelska, tyska, franska, holländska och amerikanska (ursprungsbefolkningen Cherokee) rötter.

Cher blev känd i mitten av 1960-talet när hon och hennes man Sonny Bono utgjorde duon Sonny & Cher. På 70-talet var Sonny och Cher Show det mest sedda tv-programmet och sågs ibland av 30 miljoner tittare. En Cher-docka togs fram 1976 och blev så populär att den sålde mer än Barbie.
Sedan dess har hon haft en solokarriär som artist och under början av 1980-talet blev hon även hyllad skådespelare.1988 belönades hon med en Oscar för rollen i Mångalen. 

Cher innehar rekordet som den artist som haft längst mellanrum mellan två förstaplatser på Billboardlistan. Dark Lady intog förstaplasten 1974 och 25 år senare – ett kvarts sekel – fick hon nästa etta då låten Believe intog förstaplasten 1999. Dessutom blev hon i och med det, den äldsta kvinnan som nått förstaplasten på Billboard.

If I could turn back time – en av Chers mest ikoniska låtar höll på att inte ens bli av då Cher inte gillade låten när hon hörde en demo av den och tackade nej, men låtskrivaren Diane Warren vägrade att ta ett nej och bönade och bad och har berättat hur hon slängde sig på golvet framför Cher och tog tag i hennes ben och sa ”du måste spela in den˝. 
Cher övertalades till slut och resten är historia. Videon till låten spelades in på ett riktigt krigsfartyg i Los Angeles tillsammans med fartygets sjömän. Chers klädsel (eller brist på  klädsel) skapade kontroverser och videon förbjöds på många tv-kanaler. 

Cher blev erbjuden rollen som Thelma i filmen Thelma och Louise från 1991, men Cher tackade nej  då hon hellre ville göra Mermaids (Kärleksfeber). Detta gjorde att Geena Davis fick chansen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt