Otrolig svensk vikingagård säljs – eget vikingaskepp

Res tillbaka till vikingatiden med ett av Sveriges mest unika boenden. Med de två enastående vikingahusen Amazon och Riddarhuset får du ditt eget Valhall som tar dig 1000 år tillbaka i tiden. Egendomen förför med vikingaskepp, asastatyer och vinkällaren Oden. 

Ett av årets mest unika bostadsobjekt i Sverige har gjort storstilad entré på marknaden. Flera hus i en extraordinär stil tar dig 1000 år tillbaka till vikingatiden. I huvudbostaden Amazon på 100 kvadratmeter finns en imponerande takhöjd på sex meter. Trots den uråldriga känslan finns moderna bekvämligheter som diskmaskin, golvvärme och fullt utrustat kök. Dessutom finns en gästbostad på 48 kvadratmeter vid namn Amazon.

– Huvudbostad med 100 kvadratmeter vikingaprakt! Kliv in i det första huset, med sina rymliga 100 kvm boyta. Det överdådiga vardagsrummet med en imponerande takhöjd på 6 meter ger en känsla av storslagenhet, medan det fullt utrustade köket och badrummet erbjuder bekvämlighet och komfort. Generösa sällskapsytor både inomhus och utomhus gör det till ett perfekt ställe att umgås med vänner och familj, skriver ägaren.

Det finns en sovhytt i Arken.
Huvudbyggnaden som kallas för Amazonhuset. Foto: Fastighetsbyrån

Ett eget vikingaskepp, vinkällaren Oden och otroliga skulpturer lockar på den makalösa egendomen. En 300 kvadratmeter stor terrass i vikingastil med utekök är den perfekta kulissen till dina vikingafester med mjöd, vin och griskött från Särimner.
– Den massiva terrassen på 300 kvm är verkligen en av fastighetens höjdpunkter. Den är designad i flera nivåer för en autentisk vikingaupplevelse. Ett utekök med vedeldad ugn för brödbakning och en rökeri för läckerheter. Under den skyddade takdelen kan du njuta av samkväm med upp till 20 personer, vilket gör det perfekt för minnesvärda evenemang, skriver ägaren.

Trots illusionen av vikingatid är fastigheten byggd så sent som 2015. Timmerstomme och spåntak skapar en perfekt illusion av vikingatid. Ett vikingahus ska förstås eldas med ved och här finns vattenmantlad kamin med ackumulatortankar och luft-luft värmepump, ett perfekt möte av nytt och gammalt.

Inuti vikingaskeppet.

Det finns också en egen ark på fastigheten som är ett vikingaskepp på 16 kvadratmeter med sovhytt och indragen el. Ytterligare en gäststuga på 14 kvadratmeter finns för gäster som vill natta över när du har vikingafest. Läget är dessutom svårslaget, bara 500 meter från sjön Hjälmaren.

Sevärdheterna på fastigheten tycks aldrig ta slut. Runt om på tomten finns unika skulpturer som hyllar Tor och Oden och andra asagudar. Det finns möjlighet för 40 personer att träffas och grilla på egendomen. Känns det kyligt utomhus finns det en stor bastu och ett vedeldat bubbelbad.
– Utomhusnöjen är centrala på denna fastighet. Du kommer att älska de två större grillplatserna för brasor och grillning under den öppna himlen, uppger ägaren.

Huset har nära till både Vingåker och Katrineholm. Tomten är på nästan 5000 kvadratmeter, utgångspriset för den makalösa fastigheten är nio miljoner kronor hos Fastighetsbyrån.

Som taget från vikingatiden.
Birka med öppen eldstad.
Fantastiska detaljer i Riddarhuset.
Inuti vinkällaren Oden.
Det otroliga köket i Amazonhuset.
Sovloft i Riddarhuset med utgång till balkong.
Fantastisk konst i trädgården.
Fantastiska detaljer präglas över hela byggnaderna.
Köket i Riddarhuset.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt