Nya smällen: Konkurs för Fisker i Sverige

Nu drabbas svenska Fisker-ägare av nästa smäll. Fiskers svenska bolag begärdes i konkurs i fredags. Nu försvinner alla garantier – och ägare riskerar bli utan service. 

Kollapsen för elbilstillverkaren Fisker är nu total, rapporterar Carup. I USA säljs tillgångarna ut av konkursförvaltaren, där bilar med defekter går för endast 26 000 kronor. Nu har även Fiskers svenska bolag Fisker Sweden AB begärts i konkurs. Enligt Bolagsverket registrerades konkursen på fredagen. Grundaren Henrik Fiskers fru Geeta Gupta Fisker (bilden ovan) var styrelseordförande för det svenska bolaget. 

Fisker Sweden AB har sålt märkets bilar i Sverige och hade ett showroom i Kungsängen. De hade även avtal med Mekonomen om att sköta garanti- och serviceåtgärder på bilarna, något som nu riskerar att försvinna. Fisker-ägare har även haft olika avtal om laddning som riskerar att försvinna. Vad som händer med de anställda hos Fisker Sweden är oklart, men de kommer att få lön via konkursgarantin. Vid konkursen fanns 10 aktiva skuldfall hos Kronofogden, bland annat skatteskulder på 550 000 kronor.

Det har registrerats in 191 Fisker Ocean i Sverige, det är inte bekräftat om alla är sålda till privatpersoner och företag.

Det är den svenska generalagenten som haft garantiåtaganden på bilarna, så ägare som köpt Fisker-bilar för över 700 000 kronor står nu sannolikt utan garanti. Häromdagen rapporterade Carup om att IF slutat försäkra Fiskers elbilar, då försäkringsbolaget anser att det inte går att få fram reservdelar. Totalt har det registrerats in 191 Fisker Ocean i Sverige, men det är oklart om alla levererats till köpare, eller om Fisker har kvar bilar de försökte sälja ut.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt