Nya svenska tv-serien: Köper hus i blindo

Det är ny säsong och med det dyker det även upp en del nya program i TV-tablån. Snart kommer det danska realityprogrammet “Buying Blind Danmark” till Sverige. I programmet får vi följa med när olika familjer köper hus som experter väljer ut åt dem. De ska alltså förlita sig helt på att “okända” människor ska hitta deras drömhus.

Nu har höstvädret kommit till Sverige och mörkret börjar lägga sig. Vad passar då bättre än ett nytt teveprogram att krypa ner till i soffan? Snart kommer nämligen det danska realityprogrammet “Buying Blind Danmark” till Sverige. Det kommer då att heta “Husköp i blindo”. 

Programmet går ut på att tittarna får följa med när olika familjer köper hus. Men det finns såklart en twist. Husköpet hanteras nämligen av så kallade experter i programmet och familjerna går med på att helt förlita sig på deras omdömen. 

Från vänster: Sebastian Stojanovic, Carin da Silva och Lena Nyholm. Foto: Viaplay Group (pressbild)

“När fullmakten är signerad har experterna tillsammans med en byggentreprenad all makt att köpa och renovera ett hus som familjerna aldrig ens har sett”, skriver Viaplay Group i sitt pressmeddelande

Det kommer bli totalt fem avsnitt. Programledare för det svenska “Husköp i blindo” kommer att vara Carin da Silva. Experterna i programmet är inredningsexperten Lena Nyholm och Sebastian Stojanovic, en av de bästa inom fastighetsaffärer i Sverige. 

Lena Nyholm har medverkat i TV4 Nyhetsmorgon och är just nu chefsdesigner på företaget Merry Monday. Företaget hjälper andra företag med att bygga upp trivsamma kontor för dess medarbetare. Lena har tidigare arbetat med bland annat programmet “Benjamins”, Hotell Gästis, och programmet “Malou efter tio”. 

Foto: skärmdumpar från Viaplays trailer av “Husköp i blindo”
I programmet ska deltagarna förlita sig helt på experternas omdöme.

– Tittarna kan förvänta sig mycket känslor, inspiration, glädje men man lär sig också en massa om inredning och husköp. Detta är verkligen ett program som passar hela familjen då det är så mångsidigt, berättar Carin da Silva i pressmeddelandet.  

“Husköp i blindo” har premiär på tisdagen den 19e september, via Viaplay och TV3. De två första avsnitten kommer att finnas tillgängliga på Viaplay, därefter kommer det ett nytt avsnitt varje vecka.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt