Oprah erkänner: Viktpressar människor

Miljardären och TV-profilen Oprah Winfrey medger att hon bidragit till bantningshets under sin karriär. I ett samarbete med Viktväktarna ställer sig mediaentreprenören kritisk till sin roll i bantningskulturen. 
– Jag satte en standard som varken jag eller någon annan kunde upprätthålla, säger Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey erkänner sin roll i bantningskulturen under en livesändning på Youtube i samarbete med Viktväktarna, skriver CNN.
– Genom mina plattformar, genom tidningen, genom talkshowen i 25 år och online har jag har varit betydande i att bidra till den. Jag vet inte hur många viktminskningsprogram och makeovers jag har gjort och de har varit en grundpelare sedan jag började arbeta på TV, säger hon. 

Oprah Winfrey var länge ansiktet utåt för Viktväktarna. Tidigare i år valde hon att lämna företagets styrelse. Programledaren har nu rasat i vikt, men inte med hjälp av Viktväktarnas metoder, utan på grund av bantningsläkemedlet Ozempic. 
– Jag satte en standard för människor att se upp till som varken jag eller någon annan kunde upprätthålla, säger Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey ser att hon under sin karriär bidragit till bantningshets. 
– Jag vill erkänna att jag har varit en del i bantningskulturen, säger mediemogulen. 

När nyheten om att Oprah Winfrey lämnat styrelsen kom skrev företaget att beslutet inte var på grund av oenigheter. Beslutet om att lämna styrelsen handlade inte om oenigheter, enligt Oprah Winfrey. 
– Jag satt i styrelsen när det diskuterades om Viktväktarna skulle börja erbjuda viktminskningsmediciner. Och som någon som kämpade med min vikt på Viktväktarna, sa jag “ni borde definitivt följa med eller så kommer ni bli överkörda.” Så jag stöttade att företaget att köpa Sequence och gav sig in på den vägen. 

Sequence är ett bolag som online skriver ut recept till patienter för bantningsläkemedel.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt