Sjöbod i Bohuslän säljs till vrakpris

Nyligen bjöds en sjöbod för 14 miljoner kronor i Bohuslän. Nu finns chansen att komma över en bod till rena vrakpriset jämfört med det. 

Sveriges dyraste sjöbod säljs just nu med en prislapp på 14 miljoner kronor. Den lyxiga sjöboden ligger i Fjällbacka och är dyrare än de flesta hus. I kontrast mot detta finns nu en sjöbod i Kungshamn ute till försäljning till en bråkdel av det priset.

Här kan man bara njuta av den vackra tillvaron med fantastiska klippor och bryggor vid Fisketången. Andas in tångdoften som kantar havsvikarna och strosa runt bland de pittoreska sjöbodarna. Sedan kan man ta sig ett dopp i det omtyckta Tångenbaden med både sandstrand och klippbad. I centrum kan man ta en promenad längs med bryggorna och sedan vika av vid en av de gemytliga små krogarna i området.

Den aktuella sjöboden.

Då sjöboden tillhör ett kommunalt arrende tillkommer vissa regler att förhålla sig till.
”Som köpare måste man varaven i Sotenäs kommun för att kunna bli godkänd som ny arrendator av Sotenäs kommun”, skriver mäklaren. Vudare uppger mäklaren att sjöboden är ”Ej för boende”. Men området den ligger i är riktigt vackert vid Springets hamn, en av två kommunala båtplatser i Kungshamn. 

Utgångspriset är klart överkomliga 95 000 kronor för sjöboden. En arrendeavgift på 1 080 kronor tillkommer per år. Som priset och ger vid handen och bilderna visar kommer det att krävas en del renovering av den lilla boden.
”Boden är i dåligt skick och har ett stort behov av renovering”, uppger mäklaren Alexander Gergils vid Fastighetsbyrån.

Omgivningen är fantastiskt vacker. Foto: Fastighetsbyrån

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt