Har du inte har råd eller tid att åka till Rivieran? Lugn, nu kommer Rivieran till dig.
Snart öppnar Elite Hotels upp portarna till en gastronomisk upplevelse.
– Vi vill skapa en autentisk Riviera på hemmaplan, berättar Andreas Edlund.
Vad sägs om Polpo Alla Griglia, gelato al pistacchio och napolitansk pizza tillagad i en av norra Europas största vedeldade napolitanska pizzaugnar?
I november öppnar Elite Hotels upp dörrarna till något som utlovas bli en ny hotellupplevelse.
Namnet är Ad Astra by Elite och ska bli en förstklassig internationell hotelldestination där arkitekturen, atmosfären och maten tar dig med på en resa till Rivieran, och in i det italienska köket.
Hotellet ligger ca 30 minuter söder om Stockholm intill Snäckviken i Södertälje och där kommer gäster inom kort kunna uppleva en bit av Rivieran.
På hotellets innergård – La Piazza, serveras äkta italiensk gelato att njuta av i kombination med boule, eller under olivträden till ljudet av springbrunnens porlande.
I anslutningen till La Piazza ligger Cielo, ett orangeri som likt hotellets huvudrestaurang Vivace sätter råvarorna i fokus.
Här serveras mat med tydliga influenser från Medelhavet med smaker, tillagningsmetoder och recept från det autentiska italienska köket. Polpo Alla Griglia, Havsaborre Crudo och Linguini Frutti di Mare är några av rätterna på menyn.
Bakom hotellets fem restaurangkoncept står den gastronomiska ledaren, Andreas Edlund, nyligen hemflyttad från Sydfrankrike.
– Rivieran ligger mig varmt om hjärtat. Det är en plats som jag dras till för både semester och tillflykt, inte minst tack vare den mat- och restaurangkultur som finns här. Kombinationen av det franska och italienska köket är en spännande mix och enligt mig den främsta gastronomin, säger han.
Tillsammans med bland andra kocken och krögaren Pontus Frithiof, leder Andreas Edlund nu arbetet med att skapa en gastronomisk upplevelse.
Förutom Rivieran har Napoli fått stå inspiration för en av hotellets restauranger, Impasto. Sittplatserna är visserligen få, men urvalet av delikata tillbehör är många.
Här hittar man en av Norra Europas största vedeldade Napolitanska pizzaugnar där en äkta napolitansk pizzaupplevelse tillagas med kvalitativa, närodlade råvaror, eld och kärlek. Jästa i två dygn och gräddade i 90 sekunder i 450 grader med frasig bubblig leopardprickig kant som resultat.
En viktig ingrediens i all italiensk matlagning är passion och erfarenhet, något man hittar hos ytterligare en av hotellets tunga värvningar – kökschefen Fabio Rubino.
Född och uppväxt i Milano har han den italienska kokkonsten med sig sedan barnsben, något som gjort att han har fått möjlighet att arbeta med en rad renommerade gastroprofiler, bland andra Jamie Oliver, Fredrik Eriksson, Fernando di Luca och Claudio Macini.
– Jag brinner genuint för den italienska matlagningen, därför är det som en dröm för mig att nu få möjlighet att skapa njutningsfulla matupplevelser för våra gäster på Ad Astra by Elite. Sedan åtta år tillbaka bor jag i Sverige, men även om jag stormtrivs kan jag ibland sakna mitt vackra hemland Italien, säger Fabio Rubino.