Säljer kända trävillan vid svenska badparadiset: ”Helt unik fastighet”

Här är huset som får oss att längta efter svensk sommar. Den stora, arkitektritade villan ligger i badparadiset Haverdal, norr om Halmstad. 
– Arkitekten Per Bornstein har skapat ett riktigt drömboende med elva rum. Ingenting här har lämnats åt slumpen, säger Anja Kuylenstierna, mäklare på Skeppsholmen Sotheby´s.

Strax norr om Halmstad ligger sommarparasidet Haverdal. Här finns en tre kilometer lång sandstrand med höga dyner som lockar tusentals svenskar till ett dopp i havet eller vandring i Haverdals naturreservat. 
I den här natursköna miljön med vackra vyer och krokiga tallar skapade en familj ett otroligt hus för fyra år sedan.

Arkitekten Per Bornstein fick uppdraget att rita ett modernt och stort hem, med många fönster och utgångar som kunde ge en känsla av att få in naturen i huset där man kan följa årstidernas växlingar. 
Resultatet blev väldigt lyckat, som du kan se på bilderna. 2019 tilldelades arkitekten och fastighetsägarna Halmstad kommuns arkitekturpris och fastigheten har även figurerat flitigt i bildreportage i inredningsmagasin. 

Samtliga innerväggar i plywood, inklusive köket.

En boyta på 175 kvadratmeter inklusive ett attefallshus i samma stil ger ägarna hela 11 rum, varav sju sovrum.
– Med alla sovplatser passar huset perfekt som generationsboende eller för den stora familjen med många gäster, säger mäklaren Anja Kuylenstierna.

En snabb guidning av husets speciella exteriör: Taket är ett s k sedumtak, en matta av sedumväxter som fungerar som skydd för takets tätskikt. Det består av växtsubstrat på en geotextil och i detta substrat växer sedumväxter av olika slag. 
Husets aningen bleka fasad har åldrats vackert tack vare att furupanelen bestrukits med järnvitriol. En behandling med järnvitriollösning på en träyta ger efter kort tid en vacker och beständig, brungrå till silvergrå färg. 

– Inslagen av sedumtak med blomsterängar gör att byggnaderna smälter in naturligt i omgivningen och den järnvitriolade furupanelen i tre olika bredder ger liv åt fasaden och åldras vackert med åren, säger Anja Kuylenstierna.
– Huskropparna knyts ihop av det stora trädäcket som ligger i soligt söderläge och för den som inte får nog av bad i havet finns en uppvärmd pool. På tomten finns även gästhus med fullt utrustat kök och badrum samt friggebod och förråd. 

En inredningsarkitekt kallades in under bygget och har klätt samtliga innerväggar i plywood. I taken sitter porslinssocklar med dimbara lampor som skapar en mjuk och behaglig belysning i huset. 
Även det platsbyggda köket är skapat av experten: från köket finns två utgångar, en till frukostplatsen med morgonsol och en ut till poolområdet. Vardagsrummet hänger ihop med köket och fungerar som en naturlig samlingsplats för hela familjen. 

– Från vardagsrummet finns flera utgångar till trädgården och stora skjutpartier i glas öppnar upp mot terrassen. Innanför vardagsrummet ligger Master bedroom med plats för dubbelsäng, platsbyggda garderober och direkt utgång till pooldäcket. På andra sidan köket ligger ytterligare ett sällskapsrum. Från de stora fönstren har man härifrån utsikt över den vackra blodboken och det trevliga poolområdet, säger Anja Kuylenstierna.

Attefallshuset intill är en miniatyrkopia av huvudbyggnaden och beskrivs som “compact living i sin bästa form” – full av smarta lösningar och platsbyggd inredning. 
Materialval och färger går hand i hand med stora huset och den generösa takhöjden gör att huset känns större än sin yta.

Nu kanske du undrar vad denna prisbelönta och stora villa i ett sommarparadis kostar? 
Svaret: 10,9 miljoner kronor. Tack vare bergvärme så hålls driftskostnaderna nere på runt 3 300 kronor i månaden.
I fjol gick det åt 13 349 kWh för hela hushållet. 

Se mäklarens annons här 

Vardagsrummet med stora skjutdörrar i glas mot terrassen och poolen.
Inne blir ute tack vare de stora skjutbara glasdörrarna.
Attefallshuset i samma stil som huvudbyggnaden.
En inredningsarkitekt har skapat husets speciella atmosfär.
Ett av de många sovrummen.
Boyta på 175 kvadratmeter.
Attefallshuset intill huvudbyggnaden.
Hela fastigheten säljs för 10,9 miljoner kr.
Sommarkväll med pooldopp.
Haverdal, ett sommarparadis.

MEST LÄSTA

Senaste nytt