Schibsteds tuffa besked: 250 anställda får gå

Den norska mediajätten Schibsted, som bland annat äger Blocket, kapar nu personalstyrkan rejält. Sammanlagt drabbas 250 medarbetare.
– Detta är inte beslut vi tar lättvindigt, säger Christian Printzell Halvorsen, vd för Schibsted Marketplaces.

Schibsted, som fram till nyligen ägde flera av Sveriges största nyhetstidningar, genomför nu stora besparingsprogram. Mediebolaget, som idag framför allt äger plattformar som Blocket och HomeQ, tvingas nu avskeda drygt 250 anställda i de nordiska länderna.
– Detta är inte beslut vi tar lättvindigt. Vi avser att genomföra denna process på ett transparent, rättvist sätt och med respekt för varje individ som kan komma att påverkas, säger Christian Printzell Halvorsen, vd för Schibsted Marketplaces.

Efter att ha sålt sin mediedel som inkluderade svenska tidningar som Aftonbladet, Omni och Svenska Dagbladet, och deras andra stora satsning Adevinta blivit uppköpt, kommer Schibsted nu att genomföra stora förändringar. Bolaget arbetar just nu för fullt för att renodla den kvarvarande verksamheten, och bolaget ska rikta in sig på fyra nya affärsområden. Mobilitet, fastigheter, jobb och second hand-handel.

Enligt Schibsted Marketplaces nuvarande vd, Christian Printzell Halvorsen, är detta bara början och flera nya omgångar av sparprogram, personalneddragningar och omorganisationer uppges komma inom kort.
– Det är dock också viktigt att betona att detta inte är en engångshändelse, utan snarare startpunkten på en resa mot ständiga förbättringar och fokus på kostnadseffektivitet. Att förenkla Schibsted Marketplaces är avgörande för att frigöra vår fulla potential och möjliggör för oss att följa en ambitiös tillväxtstrategi, säger han.

MEST LÄSTA

Senaste nytt