Sensationell Pål Ross-villa till salu

Egen hiss, biorum och spabad. Denna hollywood-liknande byggnad utanför Stockholms innerstad är arkitektritad av ingen mindre än Pål Ross. Här bor du som på hotell med vacker utsikt över vattnet.
“Genomgående påkostade och exklusiva materialval”, skriver mäklaren.

Till ytan en uppseendeväckande bostad med kolonner och enorma fönster. På insidan ett modernt boende med utsikt mot vattnet. Den vita Pål Ross-villan i Sollentuna ser ut som en sagobyggnad från en tecknad film. Dess cylinderformade arkitektur och asymmetriska tak gör det intressant och behagligt för ögat att vila på. Runt om finns en grönskande trädgård som bryter av det stilrena med lugn och stillhet från naturen. 

Det är Länsförsäkringar fastighetsförmedling som ansvarar för försäljningen av denna fastighet. Villan på fastigheten har en boyta om totalt 152 kvadratmeter. Det är en treplansvilla med takterrass och inbyggt garage. Här inne finns det sju stycken rum varav cirka 5 stycken är sovrum. 

Foton: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Villan är arkitektritad av Pål Ross och färdigställdes 2018. Pål Ross har tagit emot utmärkelser för bland annat “Sveriges vackraste villa”, och dessutom fått Byggnadsvårdspris. Pål är känd för sina exklusiva villor med runda former. Han och hans fru Deirdre Ross driver sedan 1996 en arkitektur- och designstudio. Företag har utfört arbeten åt kändisar som bland annat Mikael Persbrandt, Anders Bagge och Maria Lundqvist. 

Fastigheten i Sollentuna är allt annat än “vanlig”. Här finns en hiss inne i bostaden, ett privat biorum, gym, spabad och ett 58 kvadratmeter stort garage. På bilderna syns en påkostad och stilren villa med interiör likt ett hotell. 

“Inför bygget hade säljarna en stark längtan efter bättre funktioner, ökad yta, mindre underhåll och en tekniskt helt uppdaterad livsmiljö och energihushållning, vilket i sin tur skapade Villa Ultimate. Vattenburen golvvärme, braskamin, acktank, bergvärmepump och den välisolerade konstruktionen ger låga driftkostnader”, skriver mäklaren Alexander Lahdo. 

De många och stora fönstren skapar ett harmoniskt ljusinsläpp. I mörkret ser terrassens tak nästan ut som en stjärnhimmel. Ett riktigt Hollywood-boende. I “Master bedroom” finns en exklusiv eldstad med stenar, och intill ett eget badrum . 

Tomten är om 724 kvadratmeter och är uppdelad i två sektioner. På baksidan finns trädgården. 
“Läget bjuder på många soltimmar under sommarhalvåret och de olika terrasseringarna erbjuder många olika “rum” både för det stora matbordet, loungegruppen, solstolarna och spabadet – allt med största möjliga dimension för många och långa grillfester med familj och vänner”, skriver mäklaren. 

Utgångspriset för denna fastighet är i nuläget inte utskrivet. Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt