Svensk takvåning såld för rekordpris 

En takvåning med över 200 kvadratmeter stor utomhusyta har nu sålts till rekordpris för Skåne. Lägenheten ligger vid vattnet i nyproduktionsprojektet Docks, som kommer att bli ett av Malmös landmärken när det står klart nästa år.
– Alla lägenheter i det här segmentet är verkligen drömbostäder, säger fastighetsmäklare Anna Helsing. 

Den 205 kvadratmeter stora takvåningen med utomhusytor på över 200 kvadratmeter i form av flera balkonger och terrasser, räknas till husets premiumsegment. Lägenheten såldes nu för rekordsumman 32 000 000 kronor, vilket är den dyraste lägenheten som sålts i Skåne någonsin. 

– Den här förmedlingen är exceptionell på många vis. Dels tangerar Bjurfors sitt tidigare rekord från våren 2022, dels ser vi det här som ytterligare ett bevis på att intresset för nyproducerade bostäder ökar, säger Eric Swahn, försäljningschef för Bjurfors Nyproduktion Skåne.

Foto: JM

Det 26 våningar höga Docks-huset rymmer totalt 157 lägenheter, sex av dem tillhör konceptet Docks Premium. Bostäderna kännetecknas av noggrant utvalda materialval, stora sociala ytor både inne och ute samt fantastiska vyer över staden och vattnet. 

– Alla lägenheter i det här segmentet är verkligen drömbostäder. Den unika takvåningen på våning 17 och 18 som jag nu förmedlat har gott om yta för både sociala tillställningar såväl som utrymme för avkoppling och rekreation. Det finns till exempel en generöst tilltagen spaavdelning med utgång till balkong. Master bedroom har privat badrum och även en terrass, båda med hänförande utsikt, berättar Anna Helsing fastighetsmäklare och ansvarig för projektet hos Bjurfors.

Foto: JM

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt