Svensk youtuber döende – gripande avskedet

Den svenske youtubern Figgehn har blivit dödligt sjuk, uppger han själv på youtube. Här om dagen la han ut sin sista video på kanalen som ett avsked till följarna.   
– Hej och välkomna till min kanal, jag ska börja ganska snabbt…jag kommer dö, säger Figgehn, i sitt sista Youtube-klipp

Fredrik ”Figghen” Idestål är en svensk youtuber som under många år lagt upp spel- och underhållningsvideos. Idag har han 170 000 prenumeranter på kanalen, och i maj fick följarna ta del av vad som sägs vara youtuberns sista video på kanalen. Figghen har nämligen blivit dödligt sjuk.

I videon berättar Figghen att han under några månader åkte fram och tillbaka till akuten med svårt att kissa, njurstenar, feber och flertalet infektioner i kroppen. Efter många om och men blev han opererad där man hittade en varböld i urinblåsan. När han därefter genomgick en röntgen så fick läkarna klarhet i vad problemet var. 

– Nästa dag så får de bilderna och då får jag red på att jag har cancer. Då har jag cancer i urinblåsan…men inte bara det, utan då har jag även cancer i levern och binjuren. Då får jag boka möte med en onkolog och han säger att jag också har tumörer i ryggkotan, en i höften och en i bäckenet. Så då hade jag skelettcancer också. Då förstod jag att det var tack och god natt. 

Figghen blir erbjuden behandling. Men behandlingen kunde inte bota cancern, utan hade bara en 20 procentig chans att bromsa cancertillväxten. Vilket skulle ge honom fyra månader extra att leva. Behandlingen kom med en hel del biverkningar som exempelvis kraftigt illamående och potentiella nervskador. Vilket Figghen inte tyckte kändes värt för att leva några extra månader. 
–Så jag tackade nej till behandlingen. Det som väntar mig nu är palliativ vård, alltså vård i livets slutskede. Hur långt jag har kvar, vet jag inte riktigt. Men jag gör ett antagande att sex månader typ.

Foto: Youtube

I videons kommentarsfält strömmar nu kommentarerna in från ledsna fans, som berättar för Figghen hur mycket han har betytt för dom. ”Du fick mig att skratta, du fick mig att vara glad. Tack för allt, du var min barndom”, skriver en person. ”Himlen kommer få en ny stjärna, en stjärna som aldrig kommer slockna, en stjärna som kommer lysa starkast i evighet. Tack för din tid på vår planet. Tack Figgehn”, skriver en annan. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt