Sveriges billigaste hus – vid fiskeparadiset

Både billigt och i ett någorlunda gott skick. Den naturnära fastigheten uppe i norr ligger endast ett stenkast från fiskeparadiset Öreälv. ”Här har du chansen att förvärva en fastighet med oändlig potential”, skriver mäklaren.

Denna fastighet är belägen i Örträsk, Lycksele. En perfekt placering för den som tycker om att fiska, alldeles i närheten ligger nämligen Öreälv. Ett rikigt fiskeparadis. Det är en typisk norrländsk skogsälv. Här finns det storvuxen havsöring och lax. Vid de “lugnflytande” delarna finns det även chans att fånga grov gädda och lake. 

Generös tomt, charmiga rum med unik prägel och hemtrevlig eldstad. Det är svårt att förstå hur bra skick Sveriges billigaste hus är i. Oftast brukar fastigheter i denna prisgrupp vara mer slitna och i behov av massa kärlek.

Foton: Fastighetsbyrån

Det gulmålade 50-talshuset har totalt tre plan och en boyta om 115 kvadratmeter. Utåt sett ser det ut som en simpel familjevilla. Men enligt annonsen finns här rötter från kraftverksarbetarnas tid. 

”Här har du chansen att förvärva en fastighet med oändlig potential. Storforsen 5 är en rymlig bostad som sträcker sig över tre plan: källare, entréplan och övre plan, med en imponerande boyta på 115 kvm och 81 kvm biarea.”, skriver mäklaren Robin Sjöberg från Fastighetsbyrån.

Tomten är om 2185 kvadratmeter. Utöver bostadshuset står det även en röd byggnad på tomten, som ser ut att vara en förrådsbyggnad. Här finns gott om plats för att skapa en gemytlig oas med trädgård och utemöbler. 

”Fastigheten är redo för din personliga touch och renoveringsinsatser. Här är chansen att skapa din egen jaktstuga, sommarstuga eller drömhem!”, skriver mäklaren.

På bilderna syns flera rum med tjusiga och unika tapeter. I allrummet finns en trevlig eldstad i delvis tegel. Gemensamt för alla rum är att de ser ut att ha stått stilla sedan 50/60-talet. Charmigt och lantligt. 

Just nu ligger fastighetens utgångspris på endast 95 000 kronor.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt