Unik mataffär känd från svensk långfilm säljs

Precis intill en landsväg i Skåne står bygdens gamla livsmedelsbutik. Huset är känt från en film med den skånska ikonen Edvard Persson. Idag finns en antikaffär i den gamla butiksdelen, men nu väntar nya äventyr för byggnaden.

Skrikgul fasad och grundmur i natursten. En gång i tiden agerade den här byggnaden livsmedelsbutik åt de boende Ljungbyhed. Men den har även figurerat i en av filmerna med Edvard Persson i huvudrollen. Det var i byggnadens inglasade veranda som man spelade in till filmen ”Kalle på Spången”. Idag är hela fastigheten med butiksdel och bostadsdel ute till salu. 

Den gula byggnaden är uppförd år 1929. Runtom finns en trädgårdstomt om 2129 kvadratmeter. Här finns gott om plats för att skapa gemytliga uteplatser under någon av de ståtliga björkarna. I själva byggnaden finns det hela åtta stycken rum. 

Foton: Fastighetsbyrån

Bostadsdelen är en femrummare med kök. Entrén nås via trädgården, i ytterhallen finns ingång till både bostaden och butiksdelen. Det är en hemtrevlig bostad i retrostil. Här finns tre stycken sovrum, ett allrum, en WC samt ett badrum, vardagsrum, veranda och så köket. 

Butiksdelen ligger en trappa upp. Den består av två rum samt även en källardel med ett stort allrum. Det stora allrummet ska ha anor från så tidigt som 1800-talet.

“Ett gammalt rum, grunden sedan i alla fall 1800-talet. Rustika detaljer såsom rå väggar med gråsten, bjälkar i tak och stallfönster. Här finns det väldigt mycket potential att använda även detta som en del till någon typ av verksamhet”, skriver mäklaren Sarah Ellmin från Fastighetsbyrån.  

På bilderna tagna från den gamla butiksdelen så syns här och var detaljer som skvallrar om dess tidigare liv. Gamla tidningsställ med tidningar, vintage butiksskyltar samt en välbevarad kassadisk i trä. Här driver den nuvarande ägaren en antikaffär. 

Totalt har byggnaden en boyta om 320 kvadratmeter. Det finns alltså gott om plats för att starta en ny verksamhet, kanske återuppliva den gamla livsmedelsbutiken? Samtidigt har du en stor separat boendedel. 

“Här är möjligheterna oändliga, huset är mycket vackert med fina originaldetaljer i både bostads- och verksamhetsdelen. Verksamhetsdelen har vackra putsade stenväggar och synliga bjälkar. Det hade passat perfekt som till exempel verkstad och ateljé för en konstnär, även som en pub i gammal stil eller som en butik precis som idag”, skriver mäklaren. 
Just nu ligger utgångspriset på 3 250 000 kronor. Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt