Unik villa från 1914 mitt i Göteborg: ”Alldeles speciellt”

Kakelugn, trivsam trädgård och nära läge till stan. Det ståtliga huset från 1914 är ett av områdets få enfamiljshus. Området är dessutom klassat som “Riksintresse för kulturmiljövården”. 
“Här finns inga spektakulära tillägg utan allt är bara som det skall vara och är”, skriver mäklaren.

Det rödmålade trähuset ser ut som ett charmigt hus på landet, men faktum är att det står mitt i ett villaområde i Göteborg. Brant sadeltak i orange tegel, charmig farstukvist med fönster och en lummig trädgård. Ett litet paradis mitt i stan. 

Bostadshuset är ett enfamiljshus från år 1914 med en boyta om 101 kvadratmeter. Totalt finns det fyra stycken rum varav två är sovrum. För att ta dig in i huset behöver du kliva uppför en liten stentrapp. På bilderna syns ljusa rum med trägolv. I allrummet står en ståtlig kakelugn med guldiga luckor. Här finns även en enorm platsbyggd bokhylla som dessutom fungerar som dörrvalv till rummet intill. 

Foton: Svensk Fastighetsförmedling

“Här finns inga spektakulära tillägg utan allt är bara som det skall vara och är. Ett varmt, ljust hem med en lummig och rofylld trädgård. Dessutom, i den oas som det bara finns en av i Göteborg”, skriver mäklaren Daniel Landgren från Svensk Fastighetsförmedling

Fastigheten ligger i Landala Egnahem. Ett område med nära avstånd till centrala Göteborg. Dessutom är det klassat som ett “Riksintresse för kulturmiljövården”. Området uppfördes mellan åren 1913-1922 med typritningar från Carl Westman. Här finns både villor och radhus i trä. 

Bostadshuset har två våningar och en källare. På entréplan finns det stora allrummet, en liten WC och ett kök. På övre plan ligger de två sovrummen samt ytterligare ett badrum. Ett rymligt och väldigt hemtrevligt hus. 

“Genom grinden och stentrappan når man den lummiga trädgården som ligger upphöjd från gatan. Detta gör att både trädgården och huset är så gott som helt insynsskyddade. Här finns flera läiga sittplatser där alltid någon ligger i sol. När man står här i trädgården känns det overkligt att man på tre minuter med cykel kan nå Götaplatsen”, skriver mäklaren. 

Tomten är om 396 kvadratmeter. Här finns alltså gott om växtlighet och grönska. Just nu ligger utgångspriset på 9 495 000 kronor.
Läs mer här

MEST LÄSTA

Senaste nytt