Vann 2 miljarder på lotto – nu har han köpt sitt drömhus 

För några veckor sedan blev 30-årige Edwin Castro mångmiljardär. Nu har han satt sprätt på 260 miljoner kronor – genom att köpa en lyxvilla i Hollywood Hills. 
Det 1200 kvadratmeter stora huset har fem sovrum, ett garage med plats för sju bilar och en otrolig utsikt över Los Angeles. 
”Jag är glad att Edwin tog hem storvinsten, han är en superfin kille” säger en barndomsvän till TMZ.

Los Angeles-bon Edwin Castro skulle bara tanka bilen på en bensinmack i förorten Altadena för drygt en månad sedan. Vid kassan köpte han en lottokupong, eftersom Powerball-lotteriet var uppe i en pott på drygt två miljarder kronor. Och tänka sig: Edwin Castro blev ensam vinnare och plötsligt mångmiljardär. 

Vinsten var totalt två miljarder kronor och Edwins ansikte syntes i alla amerikanska medier.  Men han har inte velat ställa upp på några presskonferenser eller prata om sin lycka. 
Sajten TMZ har försökt ta reda på lite mer om Edwin och kommit fram till att han är en helylle-kille som bott i norra Los Angeles hela sitt liv. Här har han gått Crescenta Valley High School och studerat arkitektur Woodbury University i Burbank. 

Edwin Castro älskar fiske och bilar. Nu har han flyttat in i sitt drömhus.

Han har även varit pojkscout och gillar att åka ut med sin familj på fisketurer. 
”Han är en tystlåten kille med ett stort hjärta. Jag är glad att Edwin vann storvinsten, han är en superfin kille” säger en barndomsvän till TMZ.

Edwin har alltid gillat bilar och nu kan han leva ut sin passion. Hans nyinköpta lyxhus i exklusiva Hollywood Hills har ett väldigt speciellt garage: en glasvägg skiljer bilhallen från övriga huset, så att man kan sitta i soffan och titta på sin bilsamling. Dessutom finns en platta där en av bilarna kan stå och rotera som på en utställning. 
Totalt får sju bilar plats i garaget, men det finns även en specialbyggd plats utanför huset där fler bilar kan parkeras. 

Nu är Edwin Castro plötsligt granne med kändisar som Ariana Grande, Dakota Johnson och Jimmy Kimmel. 
Hans hus på tre våningar har en total boyta på 1200 kvadratmeter med fem sovrum, sex badrum. I ett av badrummen kan Edwin ligga i ett exklusivt badkar och samtidigt titta på tv med en gigantisk skärm. 

Entrévåningen domineras av ett stort vardagsrum med ett panoramafönster där man kan stå och njuta av utsikten över Los Angeles. I andra änden av rummet finns ett modernt kök och en öppen spis. Strax utanför är terrassen med en infinitypool. 
Husets exteriör beskrivs som ”maskulin” med hårda linjer och färger som ”krutgrått” och kolsvart. Insidan är ljusare med beige färger och vitt. På nedervåningen finns ett eget gym, en inomhuspool, vinkällare och en hemmabio. 

Överst på huset finns en stor terrass med ännu bättre utsikt över stan. Priset på huset landade på 260 miljoner kronor – och trots att Edwin Castro har blivit miljarder så prutade han faktiskt ner priset med ca 50 miljoner.
Nu är det snart dags att fylla garaget med exklusiva bilar. 

Svenska Spel gjorde i fjol en undersökning bland svenska lottospelare. På frågan om vad de skulle göra om de vann en miljard kronor var svaren:
Drygt en tredjedel (34 procent) skulle fortsätta leva sina liv som idag men med en extra trygghet.
17 procent svarade att de skulle leva livet, resa världen runt och shoppa.
13 procent skulle ägna sig att investera i och driva bolag. Sett till hela populationen så var denna störst skillnad mellan män (17 proc) och kvinnor (13 proc).
12 procent skulle ägna sig åt att göra världen bättre samt fokusera fullt ut på sina passioner och fritidssysselsättningar.

I undersökningen ställdes frågan om man som nybliven miljardär trodde sig behöva en coach. Enbart åtta procent angav att de inte behövde hjälp utan litade på sig själva. Bland övriga som svarade på frågan “Som nybliven miljardär, vem av dessa skulle du vilja ha som coach?” blev resultatet följande:
14% Elon Musk (20% män/ 9% kvinnor), 12% Barack Obama (jämnt fördelat), 12% Bill Gates (15% män/ 9% kvinnor), 5% Dalai Lama (jämnt fördelat).

Huset i Hollywood Hills, Los Angeles, kostade 260 miljoner kr.
Utsikt från den övre terrassen. Långt där borta syns Los Angeles downtown.
Garage med glasvägg – och plats för sju bilar.
Nu är Edwin Castro plötsligt granne med en massa kändisar.
Hemmabio i källaren.
Bad kar med gigantisk skärm – och utsikt.
Mastersovrummet med panoramafönster.
Ett av fem badrum.
Köket.
Vardagsrummet med väldigt bra utsikt.

MEST LÄSTA

Senaste nytt