Volvo går mot strömmen – går för elektriskt rekord

Många elbilstillverkare har det tufft just nu. Trots detta går Volvo Cars vd Jim Rowan ut och lovar rekord, då företaget inte drabbats lika hårt.
Det är inte många bilchefer som med vår grad av säkerhet kan säga att vi kommer att slå rekord i år, säger han till Ekot

Enligt Carup har flera biltillverkare tvingats dra i nödbromsen för elbilar. Ford och GM skalar ner sin produktion. I förra veckan tvingades Mercedes gå ut och riva upp sitt löfte om att bara sälja elbilar från 2030. Volvo Cars har avgett ett liknande löfte. Men vd Jim Rowan är inte orolig för en liknande nedgång för Volvo.
– Det är jag inte, inte alls. Förra året ökade vi elbilsförsäljningen med 70 procent och det var utan EX30, EX90 och EM90. Så jag tror vi kommer klara oss, säger han till Ekot.

Jim Rowan lovar nu att nya Volvo EX90 ska vara i produktion före halvårsskiftet, vilket gör att Volvo Cars har tre nya elbilsmodeller på marknaden i år. Hemligheten bakom Volvos framgångar är enligt Rowan att Volvo är ett premiummärke. 
– Premiumsegmentet uppträder helt olika mot massmarknaden. Det är inte många bilchefer som kan sitta framför dig och med vår grad av säkerhet säga att vi kommer att slå rekord i år.  
LÄS MER: