Villan för 500 000 kr – som en tidskapsel från 70-talet

Träpaneler, linoleummattor och brunt kakel. Villan på Stackvägen 5 i Kramfors är en tidskapsel från 1978 med alla tidstypiska detaljer bevarade. 

Det var så här vi ville ha vår villor på 70-talet. En gillestuga, träpaneler på både väggar och tak och ett kök i murriga färger och brun linoleummatta. 
Det skulle vara bohemiskt och excentriskt, lika mycket gröna vågen som discogolv och lika stora doser av murrig brunskala som färgstarka accenter i orange och grönt. 

Tänk att det fortfarande finns en villa som bjuder på allt vi ville ha för 45 år sedan. 147-kvadratsvillan i Kramfors saknar visserligen alla möbler, men det går inte att ta miste på vibbarna från 1978.
Huset är till salu för bara 500 000 kronor och mäklaren vill uppmuntra en barnfamilj att flytta hit, med många rum tillgängliga:

Vardagsrum med träpaneler och fototapet.

– Här får du ett välplanerat hus med gott om plats samt möjlighet att dela av sovrummet i souterräng våningen till original utförande vilket ger plats för den stora familjen. Förutom detta får du även en smidig uppvärmning med luftvatten pump samt ett trevligt garage, säger Martin Eriksson, mäklare på Fastighetsbyrån.

En trappa ner i husets suterrängvåning finns husets tidstypiska gillestuga och ytterligare ett sovrum. 
– Detta rum har tidigare varit avdelat så om fler rum behövs så kan man enkelt dela av rummet för att skapa mer plats. Här nere finns även husets pannrum och tvättstuga, toalett och bastu, säger Martin Eriksson.

I ett av sovrummen finns en numera sällsynt fototapet bevarad, en stor bild av en höstskog. På 70-talet var såna väggbilder bland det hetaste man kunde ha hemma.
Men köket var en pärla 1978, med de bruna skåpluckorna och den starkt mönstrade linoleummattan. 

I dag är det många av som fallit för 70-talets färgtrend igen och plockar in toner och texturer som framkallar retronostalgi. För bara några år sedan hyllade trendsättare manchestertyger, klassisk keramik till rottingmöbler och den rostiga färgpaletten både på väggar och detaljer. 
Kanske vill en vän av 70-talet köpa huset och behålla allt precis som det är.

Se annonsen här.

Vardagsrummet.
Huset byggdes 1978.
Toalett och dusch.
Entrén.
Baksidan med balkong.
Köket.
Köket.