Hel restaurang till salu på Blocket – för 100 kronor

Restaurang Elefanten i Hässleholm ska säljas. För bara 100 kronor kan du bli ny ägare om du snabbt hugger på Blocketannonsen.
“En bra och lättskött restaurangverksamhet för dig som vill starta något eget och ett bra tillfälle för dig som vill passa på och göra en riktigt bra affär” skriver ägarna i annonsen på Blocket.

Man kan som bekant hitta det mesta på köp- och säljsajten Blocket. Just nu ligger en udda annons ute där ägarna av den ”gamla pärlan” Elefanten i centrala Hälsselholm söker efter en köpare. Men det mest ovanliga är kanske priset på 100 kronor. Sällan har en hel restaurang – med allt på plats – varit så billig. Billigare än en pizza, faktiskt. 

“Inredningen är i bra skick och delvis nyrenoverad. Inventarierna är i bra skick. Köket har bra utrustningsnivå, pizzaugn och stor kolgrill som man ser i restaurangen. Det finns gas kopplat och godkänt till 10 år” upplyser ägarna i Blocketannonsen.
“En bra och lättskött restaurangverksamhet för dig som vill starta något eget och ett bra tillfälle för dig som vill passa på och göra en riktigt bra affär”. 

Grillspett har varit en populär specialitet på restaurang Elefanten.

Ägarna slänger dessutom in ytterligare en lockelse – området ska expandera och fler människor ska flytta in i framtiden:
“Här byggs just nu ca 100 stycken nya bostäder vilket innebär ett köpstarkt läge”.

Bilderna visar en välplanerad och delrenoverad lokal med ca 80 sittplatser. Ett extra avskilt rum kan använda till privata mindre samlingar eller trubadurkvällar. Stora fönster längs lokalens ena sida gör det öppet och ljust invändigt. 

Men ägarna konstatera dock att ”det finns en del saker kvar att fixa innan öppning”. 
Förutom prislappen på 100 kronor måste en ny ägare betala 14 500 kronor i månadshyra plus moms. 

Restaurang Elefanten har bjudit sina gäster på några fina paradrätter genom åren, framför allt grillade spett från kolgrillen. Det har varit både nötkött och kycklingfilé på spett, ofta med pommes frites, till det modesta priset på 85 kronor.
Tidigare har menyn även erbjudit elefrantröra, Baba ganoush och plankstek. 

Ett tvårätters skrovmål kostade 180 kronor och en trerätters gick på 210 kronor. 
Att köpa hela restaurangen kostar bara hälften så mycket som en trerätters…

Se Blocketannonsen här

En stor del av inredningen står kvar.
Plats för ca 80 gäster.
Elefanten ligger i centrala Hässleholm.
Elefantens paradrätt.