Inspirerades av en film – skapade ”osynligt” hus 

Är det här lösningen på att få bo ifred? Paret Chris och Roberta Hanley har skapat ett ”osynligt hus” i den amerikanska öknen. 
Och en titt innanför spegelglaset avslöjar ett riktigt lyxigt hem – som kostar 180 miljoner kronor. När huset har hyrts ut på Airbnb har folk betalat 25 000 kronor per natt för att få känna sig lite osynliga. 

Hollywoodproducenterna Chris Hanley och Roberta Hanley älskar film. Paret ligger t ex bakom filmen American Psycho och Sofia Coppola’s regidebut med The Virgin Suicides. 
Och så klart, när Hanleys ville ha ett lite ostört ställe att slappna av på så tog de inspiration av filmens värld.

I science fiction-klassikerrn “2001: A Space Odyssey” från 1968 av Stanley Kubrick syntes fyrkantiga spegelhus som reflekterade de starka solstrålarna. Exakt så ville paret Hanley också ha sitt påkostade fritidshus. 
Glaset är ett s k Solarcool, som effektivt ser till att hettan inte tränger sig in i huset. Glaset ger samtidigt huset det speciella utseendet, ett slags fyrkantig spegel mitt i Joshua Tree, ökenområdet två timmars bilfärd från Los Angeles. 

Spegelhuset har en lyxig och påkostad interiör.

Huset – med det givna namnet “Invisible House” – är placerat på 32 hektar egen ökenmark, så nog har producentparet fått den ensamhet och det lugn man hade hoppats på.
Det här är dock inget budgetbygge med lite spegelglas på en container. Insidan är extremt lyxig, genomtänkt och påkostad. Man kan öppna stora skjutbara glasdörrar och släppa in hettan medan man ligger i en 30 meter lång inomhuspool. Och på en hel vägg finns en 20 kvadratmeter stor bioduk där man kan sitta och titta på film. 

Ett restaurangliknande kök med dubbla ugnar har plats för många gäster. 
Tre stora sovrum har alla varsitt lyxigt badrum i anslutning. Mastersovrummet har fått något alldeles extra: sängen har en gigantisk ram i glas och ett badrum som slår de flesta lyxresorter. 

Den totala boytan är 510 kvadratmeter, så det är en spegelbjässe som placerats i öken. 
Priset avslöjar vilket lyxhus det är. Chris Hanley och Roberta Hanley vill nämligen sälja sin skapelse för 180 miljoner kronor. 
De senaste åren har paret hyrt ut sitt hus emellanåt på Airbnb och då har gäster fått betala 25 000 kronor per natt för upplevelsen. 

Huset är det överlägset lyxigaste i det hippieaktiga området Joshua Tree, som annars är känt för sin mytomspunna nationalpark. Otaliga är författarna, konstnärerna och musikerna som hänförts av naturen härute.

Nationalparken omfattar drygt 3000 kvadratkilometer land på båda sidor om gränsen mellan San Bernardino County och Riverside County och inkluderar två typer av öken med varsitt ekosystem som är mycket olika beroende på olika höjd över havet. 
Och på somrarna är det olidligt hett här. Då är det ju bra att ha ett osynligt spegelhus att njuta i.

Husets speciella spegelfönster släpper inte in ökenhettan.
Specialbelysning i huset som ger nattklubbskänsla på kvällarna.
Ett av badrummen.
Det moderna – nästa scifi-liknande – köket.
Den 30 meter långa inomhuspoolen är en del av vardagsrummet.
Det osynliga huset i Joshua Tree-öknen.
Spegelfönster överallt. Och öken utanför.
Huset säljs nu för 180 miljoner kronor.