Börsen idag: Lyxbolaget rasar efter tapp i Kina

Dagens stora vinnare på Stockholmsbörsen är Loomis som rusar över 15 procent efter en rapport som slog förväntningarna. Bland dagens förlorare finns Stora Enso, SSAB och Kjell & Company som alla tappar efter att ha presenterat rapporter som inte imponerat på marknaden. Ute i Europa faller lyxbolag efter en svag rapport från jätten LVMH.

Breda Stockholmsbörsen handlar nedåt med drygt -0,6 procent samtidigt som storbolagsindex OMXS30 tappar -0,7 procent vid klockan 14.30. Dagens stora vinnare är kontanthanteringsbolaget Loomis som rusar över 15 procent efter att ha rapporterat ett bättre än förväntat resultat för det andra kvartalet. Även Saab handlas upp med över 4 procent efter att ha fått ännu en stororder i miljardklassen från ett land i västvärlden.

Den stora förloraren på Stockholmsbörsen är massa- och pappersbolaget Stora Enso som tappar 5 procent på en rapport som var i linje med analytikernas förväntningar trots att resultatet ökar med över 300 procent. Stålbolaget SSAB backar 3 procent efter att ha uppvisat en kvartalsrapport som var i linje med marknadens förväntningar, men oroade marknaden efter att ha sagt att det tredje kvartalet kan bli svagare än vanligt i år.

Saab stiger på på börsen på onsdagen efter en hemlig stororder i miljardklassen.
Tesla väntas tappa vid börsöppningen i USA på grund av en rapport som kom in sämre än förväntat.

Även problemtyngda prylkedjan Kjell Group har rapporterat under onsdagen och rapporterade en förlust på minus 18 miljoner kronor för det andra kvartalet trots en ökad omsättning. Aktien straffas och tappar drygt 7 procent.

Ute i Europa pressas lyxbolag efter att jätten LVMH visat böckerna för det andra kvartalet. Aktien faller närmare 4,5 procent efter en svag försäljning i Kina och drar med sig andra lyxbolag nedåt. I Tyskland faller den tyska banken Deutsche Bank efter att ha rapporterat och tappar drygt 6 procent på att banken gör sin första kvartalsförlust på fyra år.

I USA förväntas både Alphabet och Tesla öppna nedåt efter gårdagens rapporter som inte föll marknaden i smaken. I förhandeln är Googles moderbolag Alphabet ned 3,5 procent samtidigt som Tesla är ned över 8 procent. På liknande sätt handlas betalbolaget Visa ned i förhandeln efter en rapport som inte rosat marknaden.
LÄS MER: