Nya AirPods kan användas som hörapparat

Apples nya version av AirPods lanseras snart, och med den introduceras en spännande ny funktion. Enligt techjätten ska hörlurarna nu även fungera som hörapparater.
– AirPods Pro kommer leverera banbrytande nya funktioner, inklusive hörseltest och hörapparatfunktioner, säger John Ternus på Apple.

Förra veckan gick Apple ut med att nya AirPods kommer släppas inom kort. AirPods Pro 2 kommer ha helt nya funktioner, kanske är det mest märkvärdiga att hörlurarna kan fungera som hörapparat, skriver norska Tek.

Hörlurarna ska erbjuda ett hörseltest, som godkänts av amerikanska hälsomyndigheter, och använda resultaten för att fungera som en hörapparat. Istället för dyra hörapparater kan det här bli ett billigare och mer tillgängligt alternativ till traditionella apparater.

Hörseltestet liknar en vanlig hörselundersökning, där man får höra olika ljud och avgöra om man hör dem eller inte. Att testet är så pass effektivt att det fått amerikanska hälsomyndighetens godkännande vittnar om att teknologin är avancerad, men hur bra det fungerar i praktiken återstår att se efter den testats på marknaden.

– Med en revolutionerande uppdatering av världens mest sålda hörlurar kommer AirPods Pro att leverera banbrytande nya funktioner, inklusive hörseltest och hörapparatfunktioner, för att hjälpa mer än en miljard människor som drabbats av hörselnedsättning, säger John Ternus, Apples chef för maskinvaruutveckling, i ett pressmeddelande.
LÄS MER: